Opas kodin remontointiin: tee sopimukset kirjallisesti

Kuluttajan numerossa 2/2022 kerromme, mitä kodin remonttia kilpailuttaessa kannattaa ottaa huomioon.

Kotiin tarvitaan remonttia, mutta mistä löytää luotettava tekijä? Kerromme Kuluttajan numerossa 2/2022 julkaistussa artikkelissamme kodin remontoinnin kilpailutuksesta ja osaavan tekijän löytämisestä.

Sopivan tekijän etsimistä ajatellen jo suunnitteluvaiheessa on hyvä miettiä, millaisia osa-alueita remonttiin liittyy, ja voiko työt hoitaa yksi ja sama remonttifirma, vai pitääkö tekeminen palastella pienempiin osiin. Kuka tekee sähkötyöt, kuka vastaa energia-asioista, kuka maalaa?

Kun toiveet ja suunnitelma ovat selvillä, on aika etsiä remontille sopiva tekijä. Remontin koosta tai laajuudesta riippumatta tekijät kannattaa kilpailuttaa. Hyvä nyrkkisääntö on pyytää tarjous vähintään kolmelta toimijalta tai jopa useammalta, jos on aikaa ja mahdollisuuksia.

Lisäksi kannattaa mahdollisuuksien mukaan selvittää laajemminkin potentiaalisen remonttifirman taloudellista tilaa. Googlaamalla yrityksen nimellä löytää usein nopeasti julkiset tilinpäätöstiedot, joista ilmenee, onko yritys esimerkiksi tehnyt vuosikausia tappiota.

Tarjousten vertailun helpottamiseksi kannattaa pyytää firmoja yksilöimään mahdollisimman tarkasti kunkin työvaiheen kustannukset esimerkiksi Excel-taulukkoon. Myös mahdollisten lisätöiden veloituksesta kannattaa kysyä tarjouspyynnössä.

Sopimukset on syytä tehdä aina kirjallisesti. Sopimukseen määritellään aikataulut työn edistymiselle ja laskujen maksamiselle sekä sovitaan mahdollisista poikkeamista.

Artikkelien lukemiseen tarvitset lehden takakannesta löytyvän asiakasnumerosi. Jos et ole tilaaja, voit tilata lehden osoitteesta kuluttaja.fi/tilaa

Silmiä avaavia juttuja, ei mainoksia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.