Oikaisu: Ohjelmistopäivitys korjasi Mowox RM 800 Li Bt -robottiruohonleikkurin turvallisuuspuutteen

Testaamaamme Mowox RM 800 Li Bt -robottiruohonleikkuriin on tullut ohjelmistopäivitys, joka korjaa robotin turvallisuuspuutteen.

Julkaisimme keskiviikkona 10.6. ilmestyneessä Kuluttaja-lehden numerossa 4/2020 sekä verkkosivuillamme robottiruohonleikkuritestin. Testissä kirjoitimme, ettei Mowox RM 800 Li Bt lopettanut leikkuuta laboratorion testatessa miten leikkuri reagoi sen alle jäävään jalkaan. Laboratorion havaitseman turvallisuuspuutteen takia robotin kokonaisarvosanaa oli rajoitettu.

Maahantuojan mukaan tämä turvallisuuspuute on kuitenkin korjattu lokakuussa 2019 julkaistussa ohjelmistopäivityksessä. Testatussa robotissa käytössä oli vanhempi ohjelmistoversio. ”Ohjelmistopäivityksessä yhtenä kohtana on ollut tuo esteen kohtaamisessa satunnaisesti aiheutuva virhe. Vähäisemmänkin esteen kohdatessa robotti vaihtaa nyt suuntaa”, maahantuoja Idelux Oy:n toimitusjohtaja Ari Toivonen kertoo.

Mowox RM 800 Li Bt -robottiruohonleikkuri testattiin alun perin huhtikuussa 2019 senhetkisellä ohjelmistoversiolla. Julkaisemamme turvallisuusarvosana sekä kokonaisarvosana eivät päde kesällä 2020 myynnissä olevaan, uudemmalla ohjelmistoversiolla varustettuun Mowox RM 800 Li Bt -robottiruohonleikkuriin, sillä uudemman ohjelmistoversion myötä robotti käyttäytyy eri tavalla esteeseen törmätessään. 

Ennen lokakuuta 2019 ostetun robotin voi päivittää uusimpaan ohjelmistoversioon valmistajan ohjeiden avulla. Uusin ohjelmistoversio korjaa valmistajan verkkosivuston mukaan muun muassa ”’hall sensor error’ on multiple obstacle contacts during turn movements” -ongelman.

Kommentit (6)

Mowex on todella tukeva ja hyvä kone. Vahinko on kuitenkin jo tapahtunut. Näköjään laite on jo poistettu myynnistä monissa verkkokaupoissa. Harmi. Kuluttaja lehti julkaissee testin uudelleen korjattuna ?

Itselläni oli tuo mowox. Aivan kelvoton laite, ei vain yksinkertaisesti tehnyt mitä pitäisi. Täynnä suunnitteluvirheitä ja mobiiliappi aivan naurettavan huono. Jouduin palauttamaan laitteen.

Eikös Kuluttaja-lehti ole tehnyt tehtävänsä ? Eikös sille toimitettu testattava laite oli vaarallinen? Olisiko siis pitänyt vaieta? Maahantuoja on saanut korjatun version ja ilmoittanut, että aiemmin myydyt versiot ovat puutteellisia kuten testiversio, eikös? Onko maahantuoja tehnyt takaisivetoja nyt tai aiemmin?

Itselläni on myös Mowox, todella huono laite joka pilasi yhdessä kesässä nurmikon reuna-alueet totaalisesti.
Mowox pääsee kierrätykseen ja uusi nurmikko asennetaan ensi kesänä mikä jurppii ihan jumalattomasti. Tilalle tulee Husqvarna.

Älkää ostako MOWOX ia!
Aivan susi.
Esteen kohdatessa laite ei pysähdy, vaan sutii estettä päin noin 5 sekuntia jolloin takarenkaat kaivautuvat maahan, ja nurmikko siltä kohtaa pilalla. Leikkuri myös eksyy ulos alueltaansa kun rajalankaa seuraavat anturit eivät huomaa ajoissa että kone on alueen ulkopuolella.. Leikkuri yrittää 2-4min etsiä rajalankaa pyörimällä 1-2metrin ympyrää, jolloin kone saattaa ajautua monta metriä alueen ulkopuolelle autotielle/ojaan/järveen… Leikkurin ajomoottorit on liian ”äkkipikaiset”. Käännöksissä takarenkaat sutivat eriauuntiin ja kaivavat rajakaapelin solmuun renkaan ympärille..
Nyt 5/2021 on alkamassa toinen leikkuukausi tällä romulla, ja näemmä uusi firmware olisi tarjolla, mutta MOWOXIN puhelin äppi on niin surkea ettei tämä päivitys tunnu onnistuvan..
Takapihalla pyörii LandXCape -robotti. se on hyvä hintasekseen(~599€).
Taitaa olla sama laite kuin Worx Landroid – Saksalaista laatua. toisin kuin mowox…

Meidän Mowox malliin ei päivittäminen onnistunut USB kautta eikä puhelin sovelluksen kautta. Laitteen ohjelmisto ei toimi niin kuin ohjekirjassa kerrotaan,esimerkiksi jos kone kallistuu liikaa ja pysähtyy pitäis ilmoitus tulla miksi pysähtynyt mutta eipä ilmoita. Ohjekirjan ohjelmista toimii varmaan 10% . Kummallista myös pinkoodi vaihtui takaisin tehtaan perus kodiksi omia aikojaan,elikkä mikä Varkaus suoja on sellainen joka vaihtuu perus kodiksi. Laitoin koneen huoltoon saa nähdä paraneeko ongelma vai lähteekö kone vaihtoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.