Oikaisu: Ohjelmistopäivitys korjasi Mowox RM 800 Li Bt -robottiruohonleikkurin turvallisuuspuutteen

Testaamaamme Mowox RM 800 Li Bt -robottiruohonleikkuriin on tullut ohjelmistopäivitys, joka korjaa robotin turvallisuuspuutteen.

Julkaisimme keskiviikkona 10.6. ilmestyneessä Kuluttaja-lehden numerossa 4/2020 sekä verkkosivuillamme robottiruohonleikkuritestin. Testissä kirjoitimme, ettei Mowox RM 800 Li Bt lopettanut leikkuuta laboratorion testatessa miten leikkuri reagoi sen alle jäävään jalkaan. Laboratorion havaitseman turvallisuuspuutteen takia robotin kokonaisarvosanaa oli rajoitettu.

Maahantuojan mukaan tämä turvallisuuspuute on kuitenkin korjattu lokakuussa 2019 julkaistussa ohjelmistopäivityksessä. Testatussa robotissa käytössä oli vanhempi ohjelmistoversio. ”Ohjelmistopäivityksessä yhtenä kohtana on ollut tuo esteen kohtaamisessa satunnaisesti aiheutuva virhe. Vähäisemmänkin esteen kohdatessa robotti vaihtaa nyt suuntaa”, maahantuoja Idelux Oy:n toimitusjohtaja Ari Toivonen kertoo.

Mowox RM 800 Li Bt -robottiruohonleikkuri testattiin alun perin huhtikuussa 2019 senhetkisellä ohjelmistoversiolla. Julkaisemamme turvallisuusarvosana sekä kokonaisarvosana eivät päde kesällä 2020 myynnissä olevaan, uudemmalla ohjelmistoversiolla varustettuun Mowox RM 800 Li Bt -robottiruohonleikkuriin, sillä uudemman ohjelmistoversion myötä robotti käyttäytyy eri tavalla esteeseen törmätessään. 

Ennen lokakuuta 2019 ostetun robotin voi päivittää uusimpaan ohjelmistoversioon valmistajan ohjeiden avulla. Uusin ohjelmistoversio korjaa valmistajan verkkosivuston mukaan muun muassa ”’hall sensor error’ on multiple obstacle contacts during turn movements” -ongelman.

Kommentit (3)

Mowex on todella tukeva ja hyvä kone. Vahinko on kuitenkin jo tapahtunut. Näköjään laite on jo poistettu myynnistä monissa verkkokaupoissa. Harmi. Kuluttaja lehti julkaissee testin uudelleen korjattuna ?

Itselläni oli tuo mowox. Aivan kelvoton laite, ei vain yksinkertaisesti tehnyt mitä pitäisi. Täynnä suunnitteluvirheitä ja mobiiliappi aivan naurettavan huono. Jouduin palauttamaan laitteen.

Eikös Kuluttaja-lehti ole tehnyt tehtävänsä ? Eikös sille toimitettu testattava laite oli vaarallinen? Olisiko siis pitänyt vaieta? Maahantuoja on saanut korjatun version ja ilmoittanut, että aiemmin myydyt versiot ovat puutteellisia kuten testiversio, eikös? Onko maahantuoja tehnyt takaisivetoja nyt tai aiemmin?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.