Kuluttaja-lehti selvitti: näin syksyn suosituimmat puhelimet pärjäsivät tiukoissa laboratoriotesteissä

Apple ja Samsung jyräävät myydyimpien puhelimien listoilla. Syksyn myydyimmät osoittautuivat Kuluttajan testissä hyviksi neljän tähden puhelimiksi. Mukana on myös muutama viiden tähden huippupuhelin.

Puhelimia myyvät kaupat ja operaattorit julkaisevat säännöllisesti listoja myydyimmistä puhelimistaan. Syyskuun suosituimmista puhelimista suurin osa on edullisia tai keskihintaisia malleja. Mutta kuinka hyviä ne oikeastaan ovat?

Kuluttajan tuoreessa testissä on kaikkiaan peräti 107 puhelinta. Seuloimme joukosta DNA:n, Elisan, Gigantin ja Telian syyskuussa eniten myydyt puhelimet. Testissä olivat kaikki myydyimmät puhelimet Honor 7S:ää ja Nokia 3.2:ta lukuun ottamatta.  

Myyntilistojen kärkipuhelimet sijoittuivat testimme keskikastiin. Samsung ja Apple dominoivat syksyn myydyimpien puhelimien listoja, mutta Huawei hätyyttelee niitä 192 euron P Smart -mallillaan. Se sai testissämme suorituskyvystä arvosanan 8 kymmenestä ja näytöstään sekä kestävyydestään kelpo arvosanat, eli 7.

Myös testatut Honorin mallit 8X ja 7S, sekä OnePlus:n 7 ja 6T löytyvät myydyimpien puhelinten listoilta. Tyyris 529 euron OnePlus 6T karkottanee hintatietoisimmat, mutta rahoilleen saa kyllä vastinetta. Se sai testissämme Hyvä ostos -maininnan. 6T:n näyttö, suorituskyky ja akku saivat testiraadilta arvosanat 9.

Samsung Galaxy A40 oli syyskuun myydyin puhelin niin Telialla kuin DNA:lla. Gigantissa A40 kipusi toiseksi ja Elisalla kolmanneksi. Myös se ansaitsi testissä Hyvä ostos -tittelin. Galaxy A40 sai arvosanan 8 näytöstään, suorituskyvystään, käyttömukavuudestaan sekä liitännöistään.

Myydyimpien listoilta neljä puhelinta sai testissämme viisi tähteä: Apple iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, ja OnePlus 6T ja OnePlus 7 Pro.

Joukkoon mahtuu kalliitakin. Kallein on noin 1 500 euron hintalapulla varustettu Applen lippulaiva iPhone 11 Pro Max. Se hivuttautui sijalle 15 DNA:n myydyimpien puhelimien joukossa. Kuluttajan testissä se kiilasi ykköseksi ja sai ennätyshyvät kokonaispisteet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.