Muovipakkausten kierrätys kannattaa kerrostalossa

Kevät saapuu kohisten, ja sen mukana yhtiökokoukset. Muovittoman maaliskuun jälkeen monessa yhtiössä puhuttaa muovinkeräys: miksei meillä ole muovipakkauksille erillistä pönttöä?

Vastaus saattaa olla yksinkertaisesti se, ettei kiinteistökohtainen muovipakkausten keräys ole alueella mahdollista. Yhä useammassa kunnassa kuitenkin on: esimerkiksi pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella keräyksen voivat tilata kaikki asuinkiinteistöt.

Hyvä uutinen on myös se, että muovipakkausten keräys ei yleensä nosta yhtiölle koituvia jätekustannuksia. Näin kertoo Helsingin seudun ympäristöpalveluiden käyttöpäällikkö Johanna Rusanen.

”Yhden muovipakkausten keräysastian tyhjennys on jopa halvempaa kuin yhden sekajäteastian”, hän sanoo.

Lopullinen hintalappu riippuu astioiden määrästä sekä siitä, voidaanko sekajäteastioita samalla poistaa – sekä tietenkin astian tyhjennysvälistä.

Omakotitaloissa asuville muovipakkausten erilliskeräys voi sen sijaan olla kalliimpaa kuin sekajätteen – riippuen astiakoosta ja tyhjennysvälistä.

Omakotiasujankin kannattaa viedä muovipakkaukset kierrätyspisteeseen vaikkapa kauppareissun yhteydessä, sillä sekajätettä syntyy vähemmän, kun muovipakkaukset eivät vie jäteastiassa tilaa. Lähimmän muovipakkausten keräyspisteen sijainti selviää osoitteesta www.kierratys.info.

Muovipakkausten kierrättämisestä kiittää kukkaron lisäksi myös ympäristö. Vaikka sekajäte poltetaan nykyään muun muassa pääkaupunkiseudulla, muovin kierrättäminen on monella tapaa fiksumpaa. Poltetun muovin tilalle kun pitää tehdä öljystä uutta muovia.

Kommentit (1)

Kun oppisivat ensin lajittelemaan oikein näihin nykyisiinkin pönttöihin, ei auta kaikkien kohdalla vaikka minkälaiset ohjeet joka pöntön kohdalla ja vielä kuvina, ei tarvitse osata edes lukea.Olen toivonut muovikeräystä lähi ostarille muiden keräyspönttöjen jatkoksi, mutta ei ole näkynyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.