Testissä 10 mehulinkoa: Perinteiset mehulingot ovat keskimäärin halvempia ja useimmiten parempia kuin hitaat mehupuristimet

Testin halvin mehulinko maksaa 55 euroa ja kallein 600 euroa.

Kuluttaja testasi 10 mehulinkoa, joista 6 on perinteisiä, keskipakoisia mehulinkoja ja 4 hitaita mehupuristimia. Hintaerot ovat suuret: testijoukon halvin laite maksaa 55 euroa ja kallein 600 euroa. Perinteiset mehulingot ovat keskimäärin halvempia ja lähes kaikki myös parempia kuin hitaat mehupuristimet. Kallein tuote jäi testissä jumbosijalle.

Kokonaisuutena testin mehulingot ovat hyviä tuotteita, mutta useilla ilmeni myös ongelmia. Osa vuotaa ja räiskyttää mehua sitä valmistaessaan, ja osalla mehuista tulee paksuja tai rakeisia – tai niihin kertyy vaahtoa. Joskus mehusta täytyy puolestaan siivilöidä isoja raaka-ainepaloja pois. Toisinaan jäte jää tukokseksi syöttöputkeen tai puristusosaan, jolloin se täytyy työntää laitteessa olevan toiminnon avulla alla olevaan säiliöön.

Testissä tutkittiin myös mehun valmistamisen nopeutta. Kaikki keskipakoiset mehulingot saivat nopeudesta erittäin hyvän arvosanan. Hitailla puristimilla mehuntekoon kuluu enemmän aikaa, mutta ne käyttävät raaka-aineet tehokkaasti hyväkseen.

Lisäksi testissä tutkittiin laitteiden käyttömukavuutta, muun muassa sitä, kuinka helppoa niiden täyttäminen raaka-aineilla on. Keskipakoisilla mehulingoilla on erittäin suuri tai vähintään keskikokoinen täyttöaukko, joten niiden täyttäminen sujuu sukkelasti ja helposti. Kolmea hidasta mehupuristinta on vaikea täyttää, sillä niiden syöttöputket ja täyttöaukot ovat pieniä.

Suurimmassa osassa laitteita kaikki irrotettavat osat voidaan pestä astianpesukoneessa. Silti puhdistamisen nopeudessa on eroja: seitsemän laitteen puhdistus vei muihin malleihin verrattuna paljon aikaa. Hiljaisimpia laitteita ovat hitaat mehupuristimet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.