Luujohdekuulokkeet eivät pärjää perinteisille

Kuluttajan jättitesti pisti järjestykseen lähes sadat erilaiset kuulokkeet. Tutkimme vertailun vuoksi myös urheilijoiden suosimat luujohdekuulokkeet. Testiryhmä arvioi niiden äänenlaadun erittäin huonoksi. Akunkestossakaan ole kehumista.

Kuluttaja testasi 93 erilaiset kuulokkeet. Niiden rinnalla arvioitiin myös yhdet luujohdekuulokkeet, 79 euron hintaiset Aftershokz Trekz Titaniumit.

Luujohdekuulokkeita ei työnnetä korviin, vaan kupit tulevat korvan lähelle, poskiluiden päälle. Ääni johtuu sisäkorvaan poskiluun kautta. Tarkoituksena on, että ympäristön äänet kuuluvat, jolloin esimerkiksi ulkona liikenteessä lenkkeily on turvallista. Luujohdekuulokkeet ovat herättäneet keskustelua ja mielipiteitä erityisesti urheiluharrastajien foorumeilla.

Kuulokkeiden idea kuulostaa hyvältä, mutta toteutus ei Aftershokz Trekz Titaniumeissa toimi. Kuulokkeet saivat testissä surkean kokonaisarvosanan: 24 pistettä, kun maksimipisteet olivat 100. Aftershokzit olisivat jääneet jättitestin jumboksi.

Pahinta on kuulokkeiden heikkolaatuinen ääni, jota testiryhmä kuvasi kaukaiseksi ja ohueksi. Akunkestokaan ei ole kummoinen. Testiraadin mielestä kuulokkeet myös tuntuvat epämukavilta, vaikka toki korvan ulkopuoliseen sijaintiin saattaa harjoittelun myötä tottua.

Testatun mallin hyviä puolia ovat langattoman käytön häiriöttömyys ja kuulokkeiden kestävyys, mutta ei juuri mikään muu.

Kaikkien testattujen kuulokkeiden tulokset löydät Kuluttajasta 5/2018, joka ilmestyi 1.8. sekä osoitteesta kuluttaja.fi. Suuressa kuuloketestissä on mukana 93 mallia, joista 39 on nappikuulokkeita, 29 korvan päälle asettuvia on-ear-kuulokkeita ja 25 järeitä, korvan ympärille asettuvia overear-kuulokkeita. Testasimme sekä langallisia että langattomia malleja.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.