Miksei lounassetelillä saa ostaa salaattiaineksia?

Lounassetelillä saa ostaa vain valmiita annoksia.

Kuluttajan lukijan lounastauko ­tyssäsi kaupan kassalle, kun myyjä ei sallinut salaattiainesten maksamista lounaskortilla. Eikö ­lounarilla saa syödä terveellisesti?

Kyllä saa, kertoo Edenredin markkinointi- ja viestintä­päällikkö Sonja Laaksontammi. ”Kortilla saa ostaa vain valmiiksi tehtyjä annoksia: salaatteja, leipiä ja lämpimiä ruokia. Lounas­etua määrittävät verottajan ohjeistukset. Elintarvikkeet eivät kuulu lounasedun piiriin.”

Sääntöihin ei ole tullut viime ­vuosina merkittäviä muutoksia. Sähköiset lounarit ovat kuitenkin ­Laaksontammen mukaan vähentäneet väärinkäytöksiä, koska niiden käyttöä voidaan seurata tarkasti.

Kommentit (4)

Niin eli verottaja vaatii näin syömään valmisruokaa joka on epäterveellistä ja suolaa sisältäviä jos et halua käyttää suolaa.

Lue edes juttu ennen kuin kommentoit. Lounassetelit ovat valmiita annoksia varten, eivätkä ruoka-ainesten ostoon tarkoitettuja. Se ei tarkoita, että lounassetelillä pitää ostaa epäterveellisiä annoksia. (Käyttäjä voi mennä vaikka vege- ravintolaan ja pyytää ettei suolaa saa käyttää omassa annoksessa.)

No, olihan tuo valmiiksi tehty salaattiannos !
Eipä mun mielestä eroa valmiiksi jonkun muun toimesta tehtyyn salaattiannokseen ole kuin se että olet itse valinnut salaatti aineet rasiaan !
Saahan kaupoista lämmiruoka annoksiakin itse laittaa rasiaan, eikö nekään muka kuulu lounariin ?
Onpa outoa, olis syytä noiden lounareidenkin tulla tälle vuosituhannelle.

Kuvassa on valmis annos, sillä niitä saa ostaa. Huono kuva siis, olisi pitänyt olla artikkelin mukaisesti aineksia liukuhihnalla tms.
Lämpimät ruoat ja itse koottavat salaattiannokset kyllä kuuluu etuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.