Lotus mainostaa taskunenäliinojensa kestävän pesukonepesun – Kuluttaja selvitti, onko väitteessä perää

Lotuksen taskunenäliinat kestivät pesukonepesun Kuluttajan pikatestissä. Valmistajan mukaan ominaisuus on toistaiseksi vain taskunenäliinoissa.

Hygieniatuotevalmistaja Essity mainostaa Lotus Nessu-nenäliinojensa olevan pesukoneen kestäviä. Ei siis enää huolta housuntaskuun unohtuneista nenäliinoista!

Mutta pitääkö valmistajan lupaus paikkansa? Otimme asiasta selvää. Laitoimme yhden nenäliinan puuvillaisten collegehousujen molempiin taskuihin. Pesimme verkkarit 40 asteessa 45 minuutin pikaohjelmalla. Annostelimme pesuainetta 30 millilitraa ja huuhteluainetta puoli korkillista eli noin 15 millilitraa. 

Ja kas: nenäliinat säilyivät ehjinä pesun ajan. Housuihin ei tarttunut paperihöttöä, eikä pesukoneen rummun pohjallakaan näkynyt paperinpaloja.

Lotus Nessuja valmistava Essity ei kerro tuotesalaisuuksiin vedoten, miten nenäliinat pysyvät kasassa pesussa. Markkinointipäällikkö Heidi Toivola kuitenkin paljastaa, että ominaisuus on saatu aikaan hyödyntämällä uutta paperikuitujen sekoitussuhdetta ja hienosäätämällä tuotantoprosessia paperikoneella.

”Nenäliinasta on saatu entistä lujempi, eikä se siksi hajoa pesukoneessa”, Toivola kertoo.

Ainakin toistaiseksi vain Lotuksen taskunenäliinat kestävät konepesun. Miksei Lotus tee kaikista nenäliinoistaan hajoamattomia?

”Oletettavasti kuluttaja kantaa taskunenäliinapakkausta mukanaan, ja silloin nenäliina saattaa helpommin unohtua esimeriksi farkkujen taskuun. Se saattaa päätyä vahingossa pesukoneeseen helpommin kuin kotona säilytettävät, perhepakkauksessa myytävät nenäliinat,” Toivola sanoo.

Hinnasta asia ei kuitenkaan ilmeisesti ole kiinni. Kuuden kappaleen paketti maksaa 1,25 euroa. Se ei ole marketin edullisin taskunenäliinapaketti, muttei kalleinkaan. Isossa perhepakkauksessa myytävät nenäliinat ovat toki hiukan edullisempia kuin taskunenäliinat.

Kommentit (2)

Mitäs jos alkaisi käyttää kankaisia, pestäviä nenäliinoja kuten ennen vanhaan? Eihän ne omat virukset kai minuun itseeni enää uudestaan tartu.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.