Lentohakupalveluissa suuret erot

Halpoja lentolippuja voi metsästää monista eri palveluista. Tanskalaislehti Tænkin testin mukaan vain kolmen hakupalvelun tulokset ovat halpoja ja luotettavia.

Tanskalaislehti Tænkin mukaan lentohakupalveluiden välillä on suuret erot, ja käyttäjän on osattava seuloa hakutuloksia kriittisesti. Tænk testasi 14 palvelua, joista 6 toimii myös suomeksi. 

Lentolippuja ei osteta suoraan hakupalvelusta, vaan palvelu ainoastaan näyttää hinnat ja ohjaa ostoksille varsinaisen myyjän sivuille.

Testin paras lentohakupalvelu on Momondo. Se selvisi hyvin lähes kaikilla testin osa-alueilla. Momondosta löytyivät testin halvimmat hinnat, eivätkä hinnat muuttuneet myyjän sivuille siirryttäessä. Joissain palveluissa lipun hintaan tulee myyjän sivuilta lisäkuluja tai hakupalvelun hintatieto on vanhentunut.

Momondo sai heikon arvosanan ainoastaan valitusmahdollisuudesta: sivuilla ei kerrota selkeästi, miten palautetta voi antaa.

Testin hopeasijalle ylsi Travelmarket. Travelmarket-hakupalvelun tarjoamat hintatiedot olivat vain testin keskitasoa, mutta palvelu kertoo selvästi käyttäjän oikeudet ja palveluun on helppo antaa palautetta.

Kolmanneksi ylsi Skyscanner. Skyscanner pärjäsi kiitettävästi hintatestissä, eli se löytää edullisemmat hinnat kuin moni muu hakukone ja sen hintatiedot pitävät paikkansa. Skyscanner saa erityiskiitosta käyttäjäarvioiden näyttämisestä. Palvelun käyttäjä voi siis helposti arvioida, onko liput turvallista ostaa tarjotulta myyjältä.

Muut suomeksi toimivat palvelut eli Google Flights, Jetcost ja Agoda pärjäsivät testissä tyydyttävästi. Agoda nostaa haussa ylimmäksi maksetut mainokset, joita käyttäjä voi luulla parhaiksi tarjouksiksi. Google Flights pärjäsi muita huonommin hintatestissä.

 Tænk testasi hakupalveluiden tanskalaiset versiot, jotka saattavat erota suomalaiskäyttäjille kohdennetuista palveluista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.