Lehteä pukkaa tilaamatta – jo yli 700 kuluttajaa valittanut

Lehden kaupittelua muistisairaille vanhuksille, tilausansaan johtavia näytenumeroita, huonoa asiakaspalvelua ja puhelinnauhoitteiden pimitystä – lista on pitkä.

Ei ihme, että KT Kustannuksen markkinointi on herättänyt kuluttajissa närää. Kustannusyhtiö julkaisee Kouluturvaa-nimistä lehteä, jonka tarkoitus on herättää keskustelua koulukiusaamista.

Kouluturvaa-lehdestä on tullut Kilpailu- ja kuluttajavirastoon (KKV) jo yli 700 valitusta. Se on KKV:n lakimiehen Serina Kavoniuksen mukaan suuri määrä.

Valituksia alkoi tulla runsaat pari vuotta sitten. Kuluvana vuonna valituksia on tullut jo runsaat 200 kappaletta.

Myös Kuluttaja-lehden lukijat ovat vastikään ihmetelleet lehden toimintaa.

KKV:lle tehdyistä valituksista selviää, että maksullista Kouluturvaa-lehteä on lähetetty kuluttajille ilman tilausta, eikä kustantaja ole ottanut heidän valituksiaan huomioon.

”Tyypillinen tapaus on, että lehden julkaisija ei ole antanut asiakkaille mahdollisuutta kuulla nauhoitetta tilanteesta, jossa lehteä on kaupiteltu puhelimitse”, Kavonius kertoo.

Lehteä on myyty myös oikeustoimikelvottomille vanhuksille. Vanhukset eivät ole ymmärtäneet, mitä ovat olleet tilaamassa.

Kuluttajat ovat myös valittaneet, että lehden ilmaisen näytenumeron perässä on tullut aiheeton lasku.

KKV käy parhaillaan neuvotteluja kustantajan kanssa. Toistaiseksi kustantaja ei ole sitoutunut muuttamaan toimintaansa.

Jos KT Kustannus ei neuvotteluista huolimatta suostu korjaamaan toimintaansa, voidaan se Kavoniuksen mukaan lopulta haastaa markkinaoikeuteen. Oikeus voi langettaa kustantajalle uhkasakon.

Kommentit (5)

Ollen soittanut kolmesti jolloin on sovittu etten tarvitse maksaa. Miksi kehoitusta tulee?Olen eläkeläinen enkä pysty maksamaan .Lehteä ei minulle ole tullut enkä ota sitä vastaan..
Mille on kehoiteta r

Minulle on puhelimessa kaupattu kiusaaminlehteä josta kieltäydyn ostamasta, senjälkeen on tullut jo nippu perintäuhkauksia. Saa niitä tulla perimään katsotaan miten käy, minulla on hyvä takka johon käy sytykkeet hyvin, syttyvät vielä laillisesti päältä niin ei tule hiukkaspäästöjä niin paljon. Kyseistä lehteä en ole koskaan livenä nähnyt:)))

Myös miehelleni tuli lasku lehden mukana, jota ei ollut tilattu. Hän hätäpäissään meni se maksamaan, kun uhkasivat ulosotolla. Nyt meille ei sitten enää tilata mitään puhelinmyyjiltä, näin vältytään uhkailuilta.

KKV ja lakimies Serina Kavonius kommentoi ”ammattimaisen” erikoisesti määritteitä
”Kouluturvaa-lehdestä on tullut Kilpailu- ja kuluttajavirastoon (KKV) jo yli 700 valitusta.
Se on KKV:n lakimiehen Serina Kavoniuksen mukaan suuri määrä” Eli, onko alle 1,2 % on suuri määrä?

Kouluturvaa -lehden kotisivuilla oli vastaukset kun HS:n toimittaja Toni Lehtinen kysyi määristä
1. Kuluttajaviranomaisille on tullut 1200 valitusta Kouluturvaa-lehden myynnistä?
Suomen KT Kustannus Oy:lle ei ole toimitettu yhtään valitusta kuluttajaviranomaisten toimesta. Meille Suomen KT Kustannus Oy:lle on tullut ajanjaksolla 06.2015 – 08.2018 noin 1200 selvityspyyntöä kuluttajaviranomaisilta. Tämä on eri asia kuin valitus. Ajanjakso on 38 kuukautta eli n. 760 työpäivää eli n. 1,6 selvityspyyntöä / työpäivää kohden.
Kaikki selvityspyynnöt on toimestamme selvitetty ja ratkaistu yhdessä kuluttajaviranomaisten ja asiakkaiden kanssa. Tilausmäärän ollessa ko. ajanjaksolla yli 100.000 niin 1200 selvityspyyntöä on alle 1,2 % kaikista meille kustannusyhtiöön toimitetuista tilauksista.

Linkki: https://kouluturvaa.fi/hs-ja-kouluturvaa-lehdelle-esitetyt-kysymykset-ja-vastaukset/

Anonyymille (16.3.2019 09:55)

Anonyymiltä ehkä tyhmin vertaus koskaan. Sama kuin vertaisi: ”Löin häntä päivittäin vain kerran. Se on vain 0,1% kaikista pahoinpitelymääristä”. 1200 valitusta, ilmoitusta tai millä tahansa huijauksia kuvaakaan, on erittäin paljon. Lehden myynti perustuu pääosin huijaukseen ja yksikin sellainen on liikaa. Tätä kun on jatkunut jo vuosia, ei toimintaa voi mitenkään puolustella. Toivottavasti poliisin tutkintapyyntö etenee pikavauhtia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.