Lehteä pukkaa tilaamatta – jo yli 700 kuluttajaa valittanut

Lehden kaupittelua muistisairaille vanhuksille, tilausansaan johtavia näytenumeroita, huonoa asiakaspalvelua ja puhelinnauhoitteiden pimitystä – lista on pitkä.

Ei ihme, että KT Kustannuksen markkinointi on herättänyt kuluttajissa närää. Kustannusyhtiö julkaisee Kouluturvaa-nimistä lehteä, jonka tarkoitus on herättää keskustelua koulukiusaamista.

Kouluturvaa-lehdestä on tullut Kilpailu- ja kuluttajavirastoon (KKV) jo yli 700 valitusta. Se on KKV:n lakimiehen Serina Kavoniuksen mukaan suuri määrä.

Valituksia alkoi tulla runsaat pari vuotta sitten. Kuluvana vuonna valituksia on tullut jo runsaat 200 kappaletta.

Myös Kuluttaja-lehden lukijat ovat vastikään ihmetelleet lehden toimintaa.

KKV:lle tehdyistä valituksista selviää, että maksullista Kouluturvaa-lehteä on lähetetty kuluttajille ilman tilausta, eikä kustantaja ole ottanut heidän valituksiaan huomioon.

”Tyypillinen tapaus on, että lehden julkaisija ei ole antanut asiakkaille mahdollisuutta kuulla nauhoitetta tilanteesta, jossa lehteä on kaupiteltu puhelimitse”, Kavonius kertoo.

Lehteä on myyty myös oikeustoimikelvottomille vanhuksille. Vanhukset eivät ole ymmärtäneet, mitä ovat olleet tilaamassa.

Kuluttajat ovat myös valittaneet, että lehden ilmaisen näytenumeron perässä on tullut aiheeton lasku.

KKV käy parhaillaan neuvotteluja kustantajan kanssa. Toistaiseksi kustantaja ei ole sitoutunut muuttamaan toimintaansa.

Jos KT Kustannus ei neuvotteluista huolimatta suostu korjaamaan toimintaansa, voidaan se Kavoniuksen mukaan lopulta haastaa markkinaoikeuteen. Oikeus voi langettaa kustantajalle uhkasakon.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.