Lasten leluissa tukehtumisvaara, kasvonsuoja ei täyttänyt vaatimuksia – Tukes määräsi vaarallisia tuotteita pois myynnistä

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on määrännyt heinäkuussa useita tuotteita poistettavaksi myynnistä. Lasten pehmo- ja puuleluissa on tukehtumisvaara. Prima+ hengiyksensuojaimet eivät läpäisseet turvallisuusvaatimuksia.

Poisvedetty tuote: Primo+ hengityksensuojain
Malli: Kertakäyttöinen kasvonsuoja
Syy: Muu vaara
Takaisinvedon päivämäärä: 06.07.2020
Vastuutaho: Puuilo Oy

Tuotetta on myyty henkilönsuojaimena, vaikka tuote ei täytä tyyppitarkastustodistuksen ja vaatimustenmukaisuusvakuutuksen osalta vaatimuksia, joista säädetään henkilönsuojaimista annetussa henkilönsuojainasetuksessa.

Poisvedetty tuote: DECTON Jännitteenkoetin
Malli: DT95267
Syy: Sähköisku
Takaisinvedon päivämäärä: 28.07.2020
Vastuutaho: Tukkumarket Oy – Wholesale Market Ltd

Tuotetta koskevan standardin vastaisesti jännitteenkoetin on purettavissa ilman, että se särkyy käyttökelvottamaksi. Tuote ei täytä sähköturvallisuuslain  eikä tuotetta koskevan eurooppalaisen harmonisoidun standardin vaatimuksia.

Poisvedetty tuote: Mag-Pro Otsonointilaite
Malli: 7963/PO7451
Syy: Sähköisku
Takaisinvedon päivämäärä: 28.07.2020
Vastuutaho: Blue Import BIM Oy

Tuotteen maadoitusliitin ei täytä tuotestandardissa annettuja vaatimuksia. Tuote ei täytä sähköturvallisuuslain eikä tuotetta koskevan eurooppalaisen harmonisoidun standardin vaatimuksia.

Poisvedetty tuote: Iondeed LED-valaisin Malli: LD3004
Syy: Sähköisku
Takaisinvedon päivämäärä: 28.07.2020
Vastuutaho: Pedeled.fi

Tuote ei täytä sähköturvallisuuslain  eikä tuotetta koskevan eurooppalaisen harmonisoidun standardin  vaatimuksia. Liitäntälaitteen muuntajan ensiö- ja toisiopiirien välinen eristys ei täytä vahvistetulle eristykselle tuotestandardissa annettuja vaatimuksia.

Poisvedetty tuote: AC/DC ADAPTOR Verkkoliitäntäkoje JCY-1210
Syy: Sähköisku
Takaisinvedon päivämäärä: 28.07.2020
Vastuutaho: Pedeled.fi

Tuote ei täytä sähköturvallisuuslain eikä tuotetta koskevan eurooppalaisen harmonisoidun standardin vaatimuksia. Liitäntälaitteen muuntajan ensiö- ja toisiopiirien välinen eristys ei täytä vahvistetulle eristykselle tuotestandardissa annettuja vaatimuksia.

Poisvedetty tuote: Puiset leikkiautot 3 kpl pakkaus
Malli: Art. nr 31-5841
Syy: Tavara
Takaisinvedon päivämäärä: 17.07.2020
Vastuutaho: Clas Ohlson Oy

Tuotteesta irtoaa pieniä osia, joista voi aiheutua lapsille tukehtumisvaara.

Poisvedetty tuote: Natura kaasulämmitin
Malli: 253730 / HMXD-E(GLASS) Patiolämmitin Liekki 9 kW
Syy: Muu vaara
Takaisinvedon päivämäärä: 06.07.2020
Vastuutaho: Tammer Brands Oy

Tuote ei täytä tyyppitarkastustodistuksen ja vaatimustenmukaisuusvakuutuksen osalta vaatimuksia, joista säädetään kaasulaiteasetuksessa. Päätöksen mukaan yritys ei saa jatkaa tuotteiden myyntiä ennen kuin tuote on saatettu lainsäädännön vaatimusten mukaiseksi.

Poisvedetty tuote:  Fashion Friends pehmokoira laukussa
Syy:  Hengityselinvamma
Takaisinvedon päivämäärä:  06.07.2020
Vastuutaho: Muovitukku Siivonen Oy

Pehmolelun mukana olevasta kassista irtosi testeissä muovisia paljetteja, jotka mahtuvat standardissa määritettyyn pienten osien lieriöön. Pienten lasten leluissa ei saa olla pieniä irtoavia osia, koska ne voivat aiheuttaa infektion, mikäli ajautuvat hengityselimiin tai jopa tukehtumisvaaraa.

Tuotteen etiketissä oli merkintä ”kielletty alle 3-vuotiaalta”, mikä on ristiriidassa tuotteen luonteen ja oletettavissa olevan käytön kanssa. Pehmolelut luokitellaan alle 3-vuotiaille soveltuviksi.

Lähde: Turvallisuus- ja kemikaaliviraston markkinavalvontarekisteri

Oikaisu 21.8. klo 9:43: alun perin kirjoitimme otsikossa, ettei kasvonsuoja ollut turvallinen. Todellisuudessa suojain ei täyttänyt henkilösuojainasetuksen vaatimuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.