Kuusi laitetta pihan parturointiin – mikä minulle sopii?

Nurmikon leikkuuseen on tarjolla monenlaisia laitteita. Listasimme, mitä eroja leikkureilla on ja mikä sopii millekin pihalle.

Sylinteriruohonleikkuri ei vaadi sähköä eikä polttoainetta, ja vaatii vain vähän huoltoa. Sopii ainakin pienelle pihalle ja intohimoiselle kuntoilijalle.

Akkukäyttöinen ruohonleikkuri on yleensä kevyt ja helppo käyttää, eikä vaadi paljon huoltoa. Hinta voi kuitenkin olla korkea ja akunkesto lyhyt. Sopii ainakin pienelle pihalle, hyvän akun tai useamman akun kanssa isommallekin.

Polttomoottorikäyttöinen ruohonleikkuri on yleensä meluisa mutta tehokas, eikä vaadi sähköä toimiakseen. Polttomoottorikäyttöiset ovat myös keskimäärin halvempia kuin akkukäyttöiset leikkurit, mutta energia- ja huoltokustannukset ovat kalliit. Sopii etenkin isolle pihalle ja mökille, jossa laitetta voi käyttää ilman sähköä.

Päältäajettava ruohonleikkuri on nopea ja tehokas, mutta myös meluisa, kömpelö ja kallis hankkia ja ylläpitää. Sopii erittäin suurille ja tasaisille pihoille.

Robottiruohonleikkuri leikkaa asennuksen jälkeen ruohon itsekseen. Kuluttaa vain vähän sähköä ja on yleensä hiljainen. Robottiruohonleikkurit ovat kuitenkin erittäin kalliita ja pitkälti sidottuja yhteen pihaan, joten robottia on hankala lainata naapurille tai viedä mökille. Laitteet sopivat jatkuvaan käyttöön erikokoisilla pihoilla, joilla ei samaan aikaan juoksentele lapsia tai eläimiä.

Ruohotrimmeri on varsinaisesti tarkoitettu pihojen siistimiseen paikoista, joihin ruohonleikkurilla ei pääse, mutta tarvittaessa sellaisella voi myös leikata pienen pihan nurmen.

Lue myös testit: Robottiruohonleikkurit (2017), Sähkökäyttöiset ja bensiinikäyttöiset ruohonleikkurit (2015), Ruohotrimmerit (2014)

Kommentit (3)

Juttu yhtä tyhjän kanssa. Tuskin kenellekään mitään hyötyä

Kiitos palautteestasi. Juttu on vain pieni pintaraapaisu ruohonleikkureiden maailmaan, mutta kertoo kuitenkin lyhyesti, millaisia laitteita on olemassa ja mikä sopinee millekin pihalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.