Kuluttajan tuoreimmat verkkotestit luettavissa: 53 sauvasekoitinta, 20 höyrysilitysrautaa ja 41 langattomat kuulokkeet

Uusimmat nettitestit on julkaistu: testissä bluetooth-kuulokkeet, höyrysilitysraudat ja sauvasekoittimet.

Julkaisimme huhtikuussa 53 sauvasekoittimen testin sekä 20 höyrysilitysraudan testin. Lisäksi julkaisimme maaliskuun lopussa langattomien bluetooth-kuulokkeiden testin, jossa mukana oli 41 kuulokkeet kahdessa eri kategoriassa.

Testissä 53 sauvasekoitinta: 40 eurolla saa paremman sauvasekoittimen kuin 230 eurolla

Testattujen sauvasekoittimien hinnat vaihtelivat 30 ja 230 euron välillä. Hinta ei sauvasekoittimien tapauksessa korreloi laadun kanssa, sillä testivoittajaksi yltää vain 40 euron hintainen sauvasekoitin.

Sauvasekoittimien suorituskyvyssä tärkeintä on niiden perustoiminnot eli soseutus ja sekoitus. Testasimme perustoimintoja esimerkiksi valmistamalla pannukakkutaikinaa, majoneesia, vauvanruokaa ja vihersmoothieita.

Testasimme sauvasekoittimet kahdessa kategoriassa: tavalliset mallit sekä lisävarustellut mallit. Lisävarusteltujen sauvasekoittimien käyttömahdollisuudet ovat selvästi perussauvasekoittimia parempia. Sauvasekoittimien lisävarusteet auttavat esimerkiksi pilkkomisessa ja vatkaamisessa. Lisäominaisuudet eivät kuitenkaan toimi aina täydellisesti. Lisävarusteisista sauvasekoittimista ei ole aina muiden pienkodinkoneiden korvaajaksi. Esimerkiksi pilkkomiseen voi sopia paremmin yleiskone tai vatkaamiseen sähkövatkain.

Testissä höyrysilitysraudat: kahden pinnoitetun silitysraudan pohjat naarmuuntuvat helposti

Testasimme 20 höyrysilitysrautaa hintaluokassa 20–140 euroa. Testin silitysraudat silittivät sekoitekuitukankaiset vaatteet pääosin hyvin, mutta farkkujen silitys osoittautui useimmilla melko hankalaksi.

Silitysrautojen pohjien pinnoite vaikuttaa naarmutuskestävyyteen. Täyden kympin pohjan naarmuuntumiskestävyydestä saavien laitteiden joukossa on sekä pinnoitettuja että emaloituja malleja. Kahden pinnoitetulla pohjalla varustetun silitysraudan pohjan naarmuuntumiskestävyys sai kuitenkin erittäin huonon arvosanan.

Testattujen höyrysilitysrautojen parhaan kokonaisarvosanan kerää 140 euroa maksava laite. Se silittää sekoitekankaiset vaatteet hyvin, ja lisäksi säädöt ja nappulat ovat testin parhaimmistoa. Kestävyydestään laite ansaitsee täyden kympin.

Hyvä ostos -arvosanan testin parhaasta hinta-laatusuhteestaan nappaa Testivoittajaa selvästi halvempi eli 45 euroa maksava silitysrauta, jonka silitystulos on kokonaisuudessaan hyvä, vaikka pohjan kestävyys ei riittänytkään Testivoittajan tasalle.

Testissä 41 langattomat kuulokkeet: Testivoittajassa erinomainen vastamelu ja hyvä äänenlaatu

Koko korvien peittävien over-ear-luokan ja samalla koko testin voittajiksi kuulokkeet, joiden vahvuudet ovat hyvässä äänenlaadussa ja erinomaisessa vastamelussa. Kuulokkeiden säätäminen onnistuu monipuolisesta mobiilisovelluksesta kattavasti.

Pienempien korvan päälle asettuvien on-ear-kuulokkeiden ryhmästä kärkeen nousee 320 euron hintaiset kuulokkeet, jotka pystyvät ominaisuuksillaan ja toimivuudellaan haastamaan isommat over-ear-kuulokkeet. On-ear-ryhmästä hyviksi ostoksiksi nousevat 90 ja 100 euron hintaiset mallit, joita yhdistää pieni koko sekä aktiivisen melunpoiston puute.

Testaamme tuotteet puolestasi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.