Kuluttajan Testivoittaja-smoothiekone puolet halvemmalla marketista?

Kodinkonekaupassa ei ole tavatonta, että käytännössä samaa laitetta myydään eri nimillä. Joskus laitteiden ainoa eroavaisuus on hinta, ja se voi vaihdella huimasti.

Testasimme smoothiekoneet keväällä Kuluttajassa 3/2018. Lukijamme vakuuttui testivoittajasta, 50 euron Tristar BL4435 -koneesta, ja tilasi sen verkkokaupasta. Hän totesi Tristarin kelpo koneeksi, mutta myöhemmin Prismassa tuli vastaan laite, joka näytti hämmentävän samanlaiselta: House BL 4438, jonka hinta on vain 20 euroa. 

Onko mahdollista, että Prisma myy samaa konetta eri merkillä ja puoleen hintaan?

”Tuotteiden valmistaja on sama, ja pikaisen vertailun perusteella arvioimme tuotteiden olevan teknisesti samanlaiset”, kertoo kodinkoneiden valikoimapäällikkö Harri Jokinen SOK:sta.

Jokisen mukaan molemmat koneet toimittaa hollantilainen Smartwares. Tristar on Smartwaresin oma merkki, mutta yhtiö toimittaa koneilta myös muille merkeille, tässä tapauksessa siis S-ryhmän Houselle.

Koneiden ominaisuuksia vertaamalla näyttää tosiaan siltä, että Tristarin ja Housen smoothiekoneet tulevat samalta valmistajalta. Ne ovat ainakin teholtaan (250W) ja mitoiltaan identtiset. Molemmat ovat syvyydeltään ja leveydeltään 13 senttimetriä ilman pulloa.

Jokisen mukaan suurin ero on se, että Prisman myymässä BL-4438 mallissa tuotteeseen kuuluu 5 desilitran pullon lisäksi 3 desilitran pullo. Tästä johtuu myös ero mallimerkinnässä.

Jokinen ei ota kantaa kilpailijoidensa hinnoitteluun, mutta hänen mukaansa Prisma voi myydä smoothiekonetta huomattavasti halvemmalla, koska SOK ostaa koneet suurissa erissä.

”Etsimme hyviä tuotteita suoraan niiden valmistajilta, jolloin on täysin mahdollista, että kone löytyy markkinoilta yhdellä tai useammalla muullakin merkillä”, Jokinen sanoo.

House-merkin smoothiekonetta ei kuitenkaan otettu Prisman valikoimaan Kuluttajan testin seurauksena, vaan se on ollut myynnissä jo viime vuodesta lähtien.

Tristarin lisäksi muita Smartwaresin omia kodinkonemerkkejä ovat Campart ja Princess.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.