Kuluttajan testissä induktioliedet: erilliset induktiotasot yltävät jopa parempaan suorituskykyyn

Testasimme 8 induktioliettä. Testitulosten perusteella induktioliesien uunit saivat paremmat arvosanat uunin suorituskyvystä kuin induktiokeittolevyjen suorituskyvystä.

Testasimme uusimmassa numerossamme 8 induktioliettä. Laboratorio tutki induktioliesistä keittotason ja uunin suorituskyvyn sekä helppokäyttöisyyden, sähkönkulutuksen, turvallisuuden ja melun.

Induktioliesissä on uunin kanssa yhdysrakenteinen induktiokeittolevy. Joissakin induktioliesien uuneissa on myös erikoistoimintoja kuten esimeriksi höyrytoiminto.

Induktioliesien ohella myynnissä on myös erillisiä induktiotasoja. Testasimme 18 induktiotasoa Kuluttajan numerossa 5/2020. Testaamiemme irrallisten induktiotasojen hinnat vaihtelivat 300 eurosta 1 300 euroon, siinä missä testatut uunilliset induktioliedet maksavat 800 eurosta 1 300 euroon. Testitulosten perusteella induktioliesien yhdysrakenteiset keittotasot eivät aina yllä samalle suorituskykytasolle erillisten induktiotasojen kanssa.

Induktioliesien keittotasot saivat laboratoriotesteissä arvosanakseen joko tyydyttävän tai hyvän. Aiemmin testaamamme parhaat erilliset induktiotasot yltävät testattuja induktioliesiä parempaankin suorituskykyyn.

Testatut induktioliedet saivat uunien suorituskyvystä keskimäärin hieman paremmat arvosanat kuin keittotasojen suorituskyvystä. Uunien lämmöntuotantokyky oli hyvällä tasolla, mutta lämmön jakautumisessa oli hieman suurempia eroja.

Testivoittajaksi nousee noin 1 200 euroa maksava induktioliesi. Sen keittotaso pystyy pitämään yllä matalaa lämpötilaa erittäin hyvin, lämpö jakautuu paistinpannulla tasaisesti ja myös lämmönsiirrosta se saa hyvän arvosanan. Testivoittajan uunin suorituskyky on silti keittotasoa parempi.

Hyväksi ostokseksi nousee testin 900 euroa maksava induktioliesi, joka saa lähes yhtä hyvän kokonaisarvosanan kuin Testivoittaja, mutta Hyvä ostos on kuitenkin 300 euroa Testivoittajaa halvempi. Hyvä ostos -induktiolieden keittotason suorituskyky on testivoittajaa parempi ja uuninkin suorituskyky on lähes yhtä hyvä kuin Testivoittajalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.