Kuluttajan testimerkit: Näin tunnistat luotettavan ostoksen

Kuluttajalla on Suomen luotettavimmat testitulokset. Puolueettomat tuotetestimme tehdään ammattitaidolla Euroopan parhaissa laboratorioissa.

Kuluttaja myöntää puolueettomissa laboratoriotesteissään menestyneille tuotteille kunniamainintoja. Maininta myönnetään Testivoittaja- ja Hyvä ostos -merkkeinä, joiden avulla asiakkaat tunnistavat kaupassa luotettavan ostoksen.

  • Testivoittaja on Kuluttajan tiukassa laboratoriotestissä parhaiten menestynyt tuote.
  • Hyvä ostos on hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Näin yritys saa merkin

Testeissä menestyneiden tuotteiden valmistajat, myyjät ja markkinoijat voivat käyttää Kuluttajan testimerkkejä markkinoinnissaan.

Yritykset voivat lunastaa merkin käyttöönsä 12 kuukaudeksi kerrallaan. Tämän jälkeen Kuluttaja-lehden testausasiantuntijat tarkistavat, onko markkinatilanne pysynyt ennallaan vai onko tilanne muuttunut jonkin muun tuotteen eduksi. Jos merkkiä voi edelleen käyttää, yritys voi lunastaa jatkokauden.

Kuluttaja käyttää lisenssimyynnistä saamansa tulot uusien testien tekemiseen, lehtien toimittamiseen ja testattavien tuotteiden ostamiseen – suomalaisten kuluttajien hyväksi. Emme tavoittele myynnillä voittoa.

Suurin osa testauksesta rahoitetaan Kuluttajan ja muiden testausyhteistyössä mukana olevien lehtien tilausmaksuilla. Kaikki yhteistyössä mukana olevat lehdet ovat mainostajista riippumattomia, kuluttajien etuja ajavia lehtiä.

Testimerkkien tiedustelut

Toimitusjohtaja Mika Kesseli (etunimi.sukunimi@kuluttaja.fi)

Lisätietoa testauksesta

Testauspäällikkö Teemu Sysioja (etunimi.sukunimi@kuluttaja.fi)

Miksi Kuluttajan testeihin voi luottaa?

1 Testimme ovat täysin puolueettomia. Testit laaditaan itsenäisesti kuluttajanäkökulmasta ja teetetään ammattitaitoisissa laboratorioissa, täysin riippumatta valmistajista ja myyjistä. Ostamme testattavat tuotteetkin kaupoista tavallisten kuluttajien tavoin.

2Testit tehdään kuluttajajärjestöjen ja eri maiden riippumattomien kuluttajalehtien kansainvälisenä yhteistyönä. Testauksessa on mukana suomalaisia testauksen asiantuntijoita, jotka varmistavat, että testitulokset pätevät myös Suomessa myytäviin malleihin.

3Testimme ovat erittäin laajoja. Esimerkiksi Kuluttajan tv- ja kameratestit kattavat lähes koko markkinat. Testaamme laajasti myös eri ominaisuuksia. Suorituskyvyn ja käyttömukavuuden lisäksi testaamme esimerkiksi melua, kestävyyttä, turvallisuutta, akkujen kestoa ja niin edelleen. Testaamme myös laitteiden ympäristöystävällisyyttä, kuten sähkön- ja vedenkulutusta.

4Testimme ovat erittäin tiukkoja, usein tiukempia kuin viralliset standardit. Esimerkiksi energiansäästölamppuja testataan laboratoriossa 5 000 tuntia ja naksutellaan päälle ja pois päältä 30 000 kertaa.