Kuluttajan testi paljastaa: litralla tiskiainetta saa pestyä 1 900 tai 20 000 lautasta – lue koko testi ilmaiseksi

Kuluttajan julkaisema astianpesuainetesti on luettavissa ilmaiseksi. Tiskiaineiden riittoisuudessa on suuret erot.

Ostimme kotimaisista kaupoista 19 käsitiski­ainetta ja lähetimme ne laboratorioon tutkittaviksi. Laboratorio selvitti muun muassa astianpesuaineiden puhdistuskyvyn ja rasvanpoistokyvyn. Lisäksi kiinnitimme testissämme huomiota ei-toivottuihin kemikaaleihin ja pakkausmerkintöihin.

Testivoittajaksi 19 astianpesuaineen joukosta nousee Allergiatunnuksella ja Joutsenmerkillä varustettu Rainbow Sensitive Astianpesuaine, joka maksaa vajaan euron. Litralla saa pestyä 15 000 lautasta ja tiskiaineen pesuteho on hyvä. Tuotteessa ei ole lainkaan ei-toivottuja kemikaaleja, eikä se sisällä hajusteita.

Riittoisimmaksi paljastui erittäin hyvän arvosanan ansainnut Fairy Platinum Original, litralla pesee peräti 20 000 lautasta. Useimmilla testin pesuaineilla litran riittoisuus on noin 10 000 lautasen suuruusluokkaa. Heikoimmin pärjäsi Xtra Astianpesuaine, jolla litra riittää vain 1 900 lautasen pesuun.

Rasvanpoistokyvyltään parhaita ovat Sun Astianpesuainetiiviste Lime, Perfekt+ Astianpesuaine Pirteä omena ja Fairy Platinum Original. Kaikissa on kuitenkin allergisoivia säilöntäaineita.

Astianpesuaineiden testimme on kotitalouskemikaaliartikkelisarjamme toinen osa. Artikkelisarjamme on osa EU-projektia, jonka tarkoituksena on selvittää tuotteiden laadun vaihtelua EU-jäsenmaiden välillä. Julkaisemme tämän testin ilmaiseksi kaikkien saataville.

Testaamme tuotteet puolestasi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.