Kuluttajan keittiöopas auttaa kylmälaitteiden, astianpesukoneen ja lieden, uunin ja keittolevyn hankinnassa – lue myös ilmaiset ostajan oppaamme

Kerromme keittöoppaassamme vinkkejä lieden, uunin ja keittolevyn, jääkaapin, pakastimen ja astianpesukoneen hankkimiseen.

Kuluttajan numerossa 1/2022 julkaistussa keittöoppaassamme kerromme keittiölaitteiden kuten hellan, uunin ja keittotason sekä kylmälaitteiden kuten jääkaapin, pakastimen ja yhdistelmälaitteen valinnasta. Lisäksi kerromme erityyppisistä astianpesukoneista.

Jääkaapin ja pakastimen voi ostaa joko erikseen tai yhdistelmälaitteena, joka sisältää molemmat. Yhdistelmälaitteita on sekä perinteisen mallisia, joissa jääkaappi ja pakastin ovat päällekkäin, sekä uudempia niin kutsuttuja side by side -laitteita, joissa jääkaappi ja pakastin ovat rinnakkain kumpikin oman pariovenpuolikkaansa takana. Kerromme artikkelissamme, miten laitetyypit eroavat toisistaan mittavien testitulostemme perusteella.

Myös keittolevyn ja uunin voi ostaa erillislaitteina, tai sitten keittiöön voi hankkia yhdistelmälieden jossa on sekä keittotaso että uuni. Kerromme testitulostemme perusteella, millaiset laitteet ovat parhaita, ja kerromme myös esimerkiksi lämpövastuksella toimivan keraamisen keittotason ja induktiotason eroista.

Astianpesukoneitakin on tarjolla erilaisia: esimerkiksi työtason alle sijoitettavia astianpesukoneita, kalustepeitteisiä astianpesukoneita sekä pöytämallisia astianpesukoneita. Pienemmät astianpesukoneet ovat perusmalleja halvempia, mutta niihin mahtuu vähemmän astioita eivätkä esimerkiksi suurimat vuoat tai padat mahdu niihin sisälle. Vertaamme eri laitetyyppejä testitulostemme perusteella.

Artikkeliemme ja testiemme lukemiseen tarvitset lehden takakannesta löytyvän asiakasnumerosi. Jos et ole tilaaja, voit tilata lehden osoitteesta kuluttaja.fi/tilaa. Voit halutessasi ostaa myös lukuoikeuden yksittäiseen testiin.

Silmiä avaavia juttuja, ei mainoksia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.