Kuluttajan jättitestissä peräti 55 henkilöautoa: mukana bensiinikäyttöiset, kevythybridit, lataushybridit ja täyshybridit

Testasimme 55 henkilöautoa. Mukana on niin bensiinikäyttöisiä autoja kuin sähkömoottorilla varustettuja hybridimallejakin.

Kuluttajan tuoreimmassa numerossa testasimme peräti 55 henkilöautoa. Jaoimme autot käyttövoiman ja koon mukaan eri ryhmiin. Mukana on 18 bensiinikäyttöistä perheautoa, 13 pienempää bensiinikäyttöistä autoa, 11 perheautohybridiä ja 13 pientä hybridiä. 

Testattujen autojen hinnat vaihtelevat noin 17 000 ja 87 000 euron välillä. Mukana  on bensiinikäyttöisten polttomoottoriautojen lisäksi kevythybridejä, täyshybridejä ja lataushybridejä.

Joka toinen ensirekisteröity auto on perinteinen bensiinimoottorilla varustettu auto. Ladattavat hybridit eli sekä ­bensiini- että sähkömoottorin sisältävät mallit ovat toiseksi myydyimpiä. Uusia bensa-autoja myydään noin kolminkertainen määrä ladattaviin hybrideihin verrattuna.

Bensiinikäyttöisissä autoissa yksi valmistaja kerää kaksi ykköstilaa. Testivoittajat pikkukatumaasturi ja perheauto ovat paitsi lähes kaikilta ominaisuuksiltaan hyviä, myös kohtuuhintaisia ostoksia. Perheautojen joukossa on myös kaksi Hyvä ostos -maininnan erinomaisesta hinta-laatusuhteestaan ansaitsevaa autoa, joista toinen kerää kehuja tehokkaalla moottorillaan ja toinen taloudellisuudellaan ja vähäpäästöisyydellään.

Hybridisarjoissa perheautojen sarjan Testivoittaja eli testin parhaat pisteet saanut auto on turvallinen ja tehokas, mutta kallis. Hyvä ostos -maininnan ansaitsee auto, joka on noin 16 000 euroa Testivoittajaa halvempi. Pienten perhehybridien joukosta paljastuu peräti kolme tasapisteisiin yltävää Testivoittajaa: yksi auto on kuitenkin yli 10 000 euroa muita Testivoittajia halvempi. Kalliimmista malleista löytyy tosin esimerkiksi enemmän suorituskykyä.

Testin lukemiseen tarvitset lehden takakannesta löytyvän asiakasnumerosi. Mikäli et ole Kuluttajan tilaaja, voit myös ostaa lukuoikeuden yksittäiseen testiin.

Testaamme tuotteet puolestasi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.