Kuluttaja testasi 14 pakastinta: 4 pysyi riittävän kylmänä, osalla lämpötila oli -15 astetta

Testin parhaat pakastimet erottuvat selkeästi muista, mutta hyvää ja halpaa pakastinta ei löydy.

Testasimme yhteensä 14 pakastinta, joista 5 oli kalusteisiin sijoitettavia 9 vapaasti sijoitettavaa mallia. Tulokset olivat hämmästyttävän huonoja. 5 pakastinta sai suorituskyvystä huonon tai erittäin huonon arvosanan. Vain 4 pakastimen säilytyslämpötilat pysyvät suositusasetuksilla riittävän kylminä ja 6 pakastinta pakastaa elintarvikkeet hyvin tai erinomaisesti.

Kaiken kaikkiaan pakastimien suorituskyvyssä on ongelmia. Seitsemän pakastimen ylin lämpötila nousi suositusasetuksilla -15 asteen tuntumaan. Testissä mittauksia tehtiin eri kohdista pakastimia. Vaikka liian korkea ylin lämpötila ei tarkoita, että koko pakastin olisi liian lämmin, se herättää silti huolen siitä, voiko valmistajan suositusasetuksiin luottaa.

Pakastimen sisälämpötilan ohella laboratorio testasi, kuinka nopeasti pakastimeen asetetut elintarvikkeet jäähtyivät pakastimen lämpötilaan sekä kuinka kauan pakasteet pysyvät kylmänä sähkön katketessa.

Eroja on lämpötilojen lisäksi esimerkiksi ominaisuuksien monipuolisuudessa, toimintojen ja varoitusten selkeydessä sekä puhdistamisen helppoudessa.

Testin parhaat pakastimet erottuvat selkeästi muista, mutta hyvää ja halpaa pakastinta ei löydy: viiden kärki on samaa hintaluokkaa, 900–1 200 euroa. Yhdenkään integroitavan pakastimen suorituskyky ei tyydytä. Kallis 1 200 euron pakastin jää suorituskvyn arvosanassa samalle tasolle kuin 2 heikointa vapaasti sijoitettavaa pakastinta.

Koko testi on luettavissa tästä linkistä. Samassa yhteydessä testasimme myös jääkaapit sekä jääkaappi-pakastimet. Testit ovat tilaajien luettavissa, voit kirjautua verkkopalveluumme asiakasnumerollasi.

Tutkittua tietoa ostopäätösten tueksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.