Kuluttaja-lehti testasi laboratoriossa 16 wc-puhdistusainetta, lue koko juttu ilmaiseksi: paras puhdistusaine maksaa 2,5 euroa litralta

Testin 16 wc-pesuaineesta paras, testivoittoon yltänyt Harpic Power Plus Max 10 original maksaa noin 2,5 euroa litralta.

Keskiviikkona 20.1. ilmestyneen Kuluttaja-lehden numeron 1/2021 wc-puhdistusaineiden teksti on julkaistu verkossa kaikille avoimena, ilman maksumuuria. Lue koko artikkeli ilmaiseksi tästä.

Testaamme kaikki tuotteet itsenäisesti puo­lueet­tomissa laboratorioissa. Ostamme tuotteet kaupoista tavallisten kuluttajien tavoin, emmekä ota niitä vastaan testattavaksi yrityksiltä. Emme julkaise mainoksia painetussa lehdessämme tai verkkosivuillamme.

Kuluttaja myöntää puolueettomissa laboratoriotesteissä menestyneille tuotteille kunniamainintoja. Maininta myönnetään Testivoittaja- ja Hyvä ostos -merkkeinä, joiden avulla asiakkaat tunnistavat kaupassa luotettavan ostoksen. Testivoittaja on Kuluttajan tiukassa laboratoriotestissä parhaiten menestynyt tuote. Hyvä ostos myönnetään hinta-laatusuhteeltaan testin parhaille tuotteille. 

Testimme ovat yleensä vain tilaajiemme luettavissa. Tilaajat voivat lukea testejämme kirjautumalla sisään painetun lehden takakannen asiakasnumerolla. Ei-tilaajat voivat ostaa myös lukuoikeuden yksittäiseen testiin. Wc-puhdistusaineiden testin julkaisemme kuitenkin poikkeuksellisesti kaikille avoimena, ilman maksumuuria.

Testivoittajan hinta 2,5 euroa litralta, Hyvä ostos maksaa puolet Testivoittajasta

Wc-puhdistusaineiden testivoittajaksi nousee Harpic Power Plus Max 10 original, joka ansaitsee testissämme 61 pistettä sadasta. Tuotteen puhdistuskyky on hyvä. Se poistaa kalkkia erityisen hyvin, myös kaltevilta pinnoilta kuten wc-pytyn sisäpinnoilta. Power Plusin valumanopeus on kuitenkin suuri, joten pinttyneisiin likoihin se ei ennätä vaikuttamaan pitkään. Tuote sisältää sekä hajusteita että väriaineita. Puhdistusaine maksaa noin 2,5 euroa litralta.

Hyvä ostos -maininnan hyvästä hinta-laatusuhteesta ansaitsee Lidlin W5 Toilet cleaner Maxx Power, jonka litrahinta on vain puolet testivoittajasta. W5 keräsi testissämme 53 pistettä sadasta. Kalkinpoistossa W5 jää selvästi testivoittajasta. W5 valuu testivoittajaakin nopeammin pois puhdistettavilta pinnoilta, eli se ei ole paras vaihtoehto pinttyneen lian kemialliseen poistamiseen. 

W5:n kanssa jaetulle 2. sijalle samalla 53 pisteen kokonaispistemäärällä yltää Biltema WC-puhdistusaine, jonka litrahinta on sekä testivoittajaa että Hyvä ostos -puhdistusainetta ­kalliimpi. Bilteman puhdistusaine on koostumukseltaan paksumpaa, joten tuote ehtii vaikuttaa huomattavasti pidempään pinttyneisiin likoihin. ­Bilteman puhdistuskyky on parempi kuin testivoittaja-Harpicilla tai W5:llä, mutta se poistaa kalkkia erittäin huonosti. Puhdistusaine sisältää kuitenkin testiryhmän ainoana ympäristölle haitallista sulfamiinihappoa.

Wc-puhdistusaineiden testimme on osa EU-projektia, jonka tarkoituksena on selvittää tuotteiden laadun vaihtelua EU-jäsenmaiden välillä. Tulemme julkaisemaan vuoden 2021 aikana myös kaksi muuta saman EU-projektin testiä sekä yhteenvedon siitä, mitä eroa Suomessa ja muissa maissa myytävillä tuotteilla on. Kaikki nämä artikkelit tulemme julkaisemaan ilmaiseksi kaikille, ilman maksumuuria, vaikka normaalisti testimme julkaistaan vain Kuluttajan julkaisun mahdollistavan tilausmaksujen maksajille.

Tutkittua tietoa ostopäätösten tueksi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.