Kuluttaja 5/2020 on ilmestynyt: artikkeleissa lähimetsän superruuat, digitaaliset lääkäripalvelut ja remontin teettäjän opas

Kuluttajan uusimmassa numerossa kerromme kotimaisen luonnon superruuista, vertailemme etälääkäripalvelut sekä kerromme, kuinka löydät kodin remontille luotettavan tekijän.

Kuluttajan numero 5/2020 on ilmestynyt. Tässä numerossa kirjoitamme lähimetsän superruuista, kodin remontoinnista sekä etälääkäripalveluista.  Lisäksi testasimme laajat kotivakuutukset, induktiotasot sekä pensasleikkurit. Testit ja artikkelit ovat Kuluttajan tilaajien luettavissa verkkopalvelussamme. Kirjautumiseen tarvitset lehden takakannesta löytyvän asiakasnumeron. Voit myös halutessasi ostaa yksittäisen testin.

Superruokaa lähimetsästä? Selvitimme, millaisia terveysruokia voi käydä poimimassa parempaan talteen

Herkkuja voi poimia lautaselleen ilmaiseksi lähimetsästä. Huomaa kuitenkin, että esimerkiksi kuusenkerkkien kerääminen vaatii maanomistajan luvan. Elokuussa sesongissa ovat muun muassa juolukka, variksenmarja, maitohorsman kukinnot, kangastatti ja voikukan sekä nokkosen lehdet. Lue artikkelistamme, mitä luonnon antimia löytyy mihinkin vuodenaikaan ja millaisista paikoista niitä kannattaa etsiä.

Etäyhteys lääkäriin – selvitimme hinnat ja saatavuuden

Koronapandemian aikaan moni ala on loikannut digitalisaatiossa ison askelen. Esimerkiksi lääkärillä ei tarvitse enää välttämättä käydä itse, vaan lääkäriin tai sairaanhoitajaan voi ottaa etäyhteyden puhelimella, tabletilla tai tietokoneella – parhaimmillaan ilmaiseksi, tai vuorokaudenajasta riippumatta. Selvitimme Aavan, Medics24:n Mehiläisen, Pihlajalinnan ja Terveystalon etälääkäripalveluiden hinnat ja saatavuudet.

Etsitkö remontille luotettavaa tekijää? Lue kattava tietopakettimme!

Remontin teettäjä pääse pitkälle kolmella yksinkertaisella ohjeella: älä pihistele suunnittelusta, tee kirjallinen sopimus äläkä maksa mitään ennakkoon. Vaikka suunnittelijan palvelut voivat maksaa satoja tai jopa tuhansia euroja, suunnittelu on työvaihe, josta ei missään nimessä kannata tinkiä. Luotettavan remonttiyhtiön voi löytää sekä netin kautta että perinteisemmin naapureilta kyselemällä. Kerromme, miten voit tunnistaa luotettavan remonttifirman, mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota sopimusta tehdessä ja miten hinnoista kannattaa sopia.

Silmiä avaavia juttuja, ei mainoksia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.