Kuluttaja 2/2020: testissä 54 led-lamppua, 35 tablettia ja 6 nenäliinaa

Kuluttaja 2/2020:ssä testissä nenäliinat, led-lamput ja tabletit. Lisäksi nettitestissämme 16 vedenkeitintä.

Kuluttajan numero 2/2020 on ilmestynyt. Tässä numerossa testaamme nenäliinat, led-lamput ja tabletit.

Lue myös: Kuluttaja 2/2020: artikkeleissa sähkösopimukset, vaarallisten tuotteiden poisvedot, harhaanjohtavat energiamerkit ja autojen käyttövoimat.

Nenäliinat

Selvitimme valmistajilta ja kauppaketjuilta heidän myydyimmät nenäliinatuotteensa ja lähetimme ne laboratorioon tutkittavaksi. Laboratoriossa nenäliinoista testattiin kemiallinen ja mikrobiologinen laatu, imukyky sekä repeytymiskestävyys. Testivoittajaksi nousi joukon ainoa Suomessa täysin kotimaisista raaka-aineista valmistettu nenäliina. Samassa yhteydessä laboratoriossa testattiin myös 40 Itävallassa, Ruotsissa, Sloveniassa ja Tšekeissä myytävää nenäliinaa. Suomessa myytävät nenäliinat paljastuivat pääosin hyvälaatuisiksi muissa Euroopan maissa myytyihin nenäliinoihin verrattuna.

Led-lamput

Testasimme peräti 54 led-lamppua. Lampuista 27 on E27-kierrekantaisia, 17 kappaletta E14-kantaisia ja 10 GU10-kantaisia spottivaloja. Testasimme laboratoriossa led-lamppujen valontuoton, värilämpötilan, värintoistokyvyn ja energiatehokkuuden. GU10-kantaisista kohdevalaisimista testasimme myös valokeilan koon. Testin perusteella laadukkaan led-lampun voi saada jo yhdellä eurolla!

Tabletit

Testasimme 35 tablettia, joiden hinnat vaihtelevat noin 90 ja 1 400 euron välillä. Kaikkein parhaat tabletit maksavat reilusti yli tuhat euroa, mutta oikein hyvän tabletin voi saada jo 300 eurolla. Lisäksi selvitimme, kuinka helppoja tabletit ovat korjata ja kuinka pitkään valmistajat tarjoavat tuotteilleen ohjelmistopäivityksiä. 

Vedenkeittimet

Nettitestissämme lisäksi 16 vedenkeitintä: tällä kertaa yhdenkään laitteen sähköturvallisuudessa ei todettu ongelmia, mutta yhden keittimen kahva lämpeni yli 60-asteiseksi. Muutamasta keittimestä löytyi myös pieni määrä PAH-yhdisteitä. Monet PAH-yhdisteistä on luokiteltu syöpää aiheuttaviksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.