Kuluttaja 1/2020 on ilmestynyt: Testissä robotti-imurit, liesituulettimet ja soundbar-kaiuttimet

Vuoden ensimmäisessä numerossa testaamme 39 robotti-imuria, 30 liesituuletinta ja 30 soundbar-kaiutinta sekä -kaiutinjärjestelmää.

Kuluttaja-lehden vuoden 2020 ensimmäinen numero on ilmestynyt! Tässä numerossa testissä on robotti-imurit, liesituulettimet ja soundbar-kaiutinjärjestelmät.

Vain joka neljäs robotti-imuri siivoaa hyvin, selvisi 39 robotti-imurin testissämme. Robottien imuteho ei vastaa perinteisiä imureita, minkä takia muruset jäävät lautalattian rakoihin ja kissankarvat matoille. Robotit voi jakaa kahteen kategoriaan: järjestelmällisesti siivoaviin ja sattumanvaraisesti eteneviin. Kaikista fiksuimmat robotit piirtävät kartan asunnosta ja siivoavat järjestelmällisesti kaikkialta.

Liesituulettimen ostaja ei pääse helpolla: testasimme 30 eri liesituuletinta, jotka voi jakaa poistohormiin kytkettäviin ja ilmaa kierrättäviin, ja lisäksi molempien kategorian liesituulettimet voi jakaa erikseen vielä asennustavan mukaan. Liesituulettimen voi esimerkiksi asentaa seinään, kattoon, seinäkaapistoon tai työtasoon. Hyvä liesituuletin suodattaa kokkauksessa ilmaan pölähtävät hajut, rasvan ja kosteuden. Kotikokin kannalta tärkeitä ominaisuuksia ovat myös riittävän kirkas valaistus ja hiljainen käyntiääni.

Soundbar-kaiutinjärjestelmällä television äänet saa kuulumaan paremmin. Merkittävin eri erilliskaiuttimilla ja television sisäänrakennetuilla kaiuttimilla on puheäänen toistossa. Jo halvimmatkin kaiuttimet tuottavat selkeämmän puheäänen kuin tv:n omat kaiuttimet. Parhaat kaiuttimet tuovat myös jytinää elokuvien erikoistehosteisiin ja toistavat musiikin puhtaasti. Testissämme oli 21 subwoofer-bassokaiuttimella varustettua soundbar-kaiutinjärjestelmää sekä 9 soundbar-kaiutinta ilman erillistä bassokaiutinta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.