Kilpailutus voi puolittaa mökin vakuutuslaskun

Testasimme vakuutusyhtiöiden laajat mökkivakuutukset. Yksi ja sama yhtiö ei ole halvin jokaiselle vapaa-ajan asunnolle. Kilpailuttamalla voi säästää jopa 160 euroa vuodessa.

Testasimme 8 vakuutusyhtiön laajat vakuutukset vapaa-ajan asunnolle. Arvioimme vakuutusten ehdot, hinnan ja asiakkaiden tyytyväisyyden vakuutusyhtiöönsä.

Pyysimme testiä varten vakuutusyhtiöiltä laajan mökkivakuutuksen hinnan 6 erilaiselle esimerkkimökille. Mökit sijaitsevat ympäri Suomea suosituimmilla mökkipaikkakunnilla, ne on rakennettu vuosien 1950 ja 2021 välillä ja niiden pinta-ala vaihtelee 30 neliöstä 90 neliöön. Kahdessa mökissä ei ole juoksevaa vettä. Hinnan piti sisältää määrätyt osavakuutukset. Näin hinnoista saatiin vertailukelpoiset.

Vertailu paljastaa, että parhaimmillaan vakuutuslaskun voi kilpailuttamalla puolittaa. Säästö saattaa olla vuodessa jopa 160 euroa. Se on kiitettävä summa, etenkin, jos kesämökki tuntuu rahareiältä.

160 euron säästön voi saada esimerkiksi Savonlinnassa sijaitsevan, vuonna 1997 rakennetun 80-neliöisen mökin vakuutukseen. Mökissä on juokseva vesi ja sähkölämmitys. Kallein yhtiö kertoi sen vuosihinnaksi 434 euroa, kun halvimmillaan saman voi saada toisesta yhtiöstä 275–280 eurolla.

Yksi ja sama vakuutusyhtiö ei kuitenkaan ole halvin jokaiselle mökille. Edellä mainitun savonlinnalaisen mökin paras valinta on kallein vaihtoehto esimerkiksi Paraisissa sijaitsevalle, vuonna 1950 rakennetulle ja 60-neliöiselle mökille, jossa ei ole käyttövesiputkistoa ja joka on vain kesäkäytössä. Laskua voi kertyä vuodessa 227 euroa, kun vertailun toinen yhtiö veloittaa puolet vähemmän eli 109 euroa.

Jos kilpailuttaminen tuntuu liian vaivalloiselta, testituloksistamme on poimittavissa keskimäärin edullisin ja kallein vakuutusyhtiö mökin omistajalle. Sanotaan se kuitenkin vielä kerran: kilpailuttaminen kannattaa.

Kuluttajan testit ovat tilaajien luettavissa. Voit kirjautua verkkopalveluumme tilausnumerollasi. Tilausnumero löytyy painetun lehden takakannesta. Jos et ole tilaaja, yksittäisen testin voi ostaa hintaan 4,95 euroa. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.