Kiinnostaako satojen eurojen säästö tv-ostoksilla? Valitse rinnakkaismalli tai edellisvuotinen malli

Televisio-ostoksilla voi säästää jopa satoja euroja, kun vertailee hintoja eri liikkeiden välillä tai tyytyy vuoden vanhaan televisiomalliin.

Testasimme syksyllä peräti 157 kappaletta 40–65-tuumaista televisiota hintavälillä 300–4 000 euroa. Vuosimallin 2020 paras televisio maksaa 2 000 euroa, mutta testivoittajan tasoisen television voi saada melkein tuhat euroa halvemmalla.

Jos televisionhankintabudjetti on tiukka, kannattaa harkita uusimpien mallien sijaan myös edellisvuotisia. Monen viimevuotisen televisiomallin hinta on laskenut selvästi vuoden aikana, ja erityisesti alennusmyynneistä voi tehdä hinta-laatusuhteeltaan erittäin hyviä ostoksia – niin kauan, kun poistuvien tuotteiden varastoa on myymälöissä jäljellä.

Rahaa voi säästää myös tarkistamalla rinnakkaismallin hinnan naapurimyymälästä, hintaeroa voi olla jopa satoja euroja. Rinnakkaismallit ovat yleensä teknisesti identtisiä tai lähes identtisiä, mutta ne eroavat toisistaan pieniltä yksityiskohdilta, esimerkiksi jalustan muotoilulta. Eri rinnakkaismalleja myydään yleensä eri ketjujen liikkeissä. Rinnakkaismallien kokonaispistemäärät ja arvosanat ovat pääosin identtisiä.

Rinnakkaismallit erottaa yleensä hyvin samankaltaisesta mallinimestä: esimerkiksi QE50Q60T, QE50Q64T, QE50Q65T ja QE50Q67T.

Testijoukon parhaat televisiot maksavat jopa tuhansia euroja. Jos näin paljoa ei halua sijoittaa televisioon, selvästi halvemmallakin saa jo hyviä laitteita – kunhan on valmis tinkimään esimerkiksi ruudun koosta.

Testin kaikesta korkeimman pistemäärän keräsivät 55-tuumaisten televisioiden testivoittajat. Ne ovat ainoita, jotka ansaitsivat täydet 5 tähteä. Muissa kokoluokissa parhaimmat ylsivät 4 tähteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.