Kalliit matkarattaat testissä ylivoimaiset

Matkarattaat ovat reissussa lapsiperheen pelastus, mutta kannattaako niistä pulittaa useita satasia? Ruotsalaislehti Råd & Rönin testin mukaan kannattaa.

Ruotsalaislehti Råd & Rön testasi lasten matkarattaat. Kallein malli voitti. Noin 400 euron Babyzen Yoyo 6+ -matkarattaat olivat testissä ylivoimaiset: turvalliset, käytössä mukavat ja helpot puhdistaa. Rattaiden kokoontaittaminen ja avaaminen voisi tosin olla vaivattomampaa.

Goodbabyn Pockit+-rattaat maksavat puolet tästä, noin 200 euroa, mutta testituloskin oli heikompi kuin Babyzenilla. Pockit+-rattaiden ohjaaminen on hankalaa ja lapsen istumismukavuus on niissä melko huono. Goodbaby mainostaa rattaidensa olevan kuljetusasennossa maailman pienimmät matkarattaat.

Baby Joggerin City Tour -rattaiden turvallisuudessa on puutteita: ne voivat taittua kasaan, kun lapsi kiipeää kyytiin. Baby Joggerin ja Goodbabyn matkarattaat sijoittuivat testin keskivaiheille.

Uppababyn G-Luxet jäivät testin hännille. Rattaiden kädensijoista löytyi haitallisia, syöpäriskiä lisääviä PAH-yhdisteitä ja turvallisuustestissä rattaista irtosi rengas.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.