Jouluruuat menossa uuniin? Lue Kuluttajan uunin käyttäjän opas

Julkaisimme vuoden viimeisessä Kuluttajassa  uunin käyttäjän oppaan, jossa kerromme kattavasti uunien toiminnoista. Käymme artikkelissa läpi muun muassa tasa-, ylä- ja alalämmön erot, grillivastuksen ja kiertoilmatoiminnon käytön sekä myös monipuolisemmista uuneista löytyviä toimintoja kuten sulatuksen, höyrytoiminnon ja -puhdistuksen ja pyrolyysin. 

Kerromme, mihin yleisimpien toimintojen käyttö perustuu ja miten hyödynnät eri toimintoja niin jouluherkkujen loihtimiseen kuin arjessakin. ”Vaikka tasalämpö on helppo valita päälle, kannattaa miettiä, saavuttaisiko pelkällä ylä- tai alalämmöllä halutumman lopputuloksen”, Työtehoseuran Tarja Marjomaa kertoo artikkelissamme.

Monella kotikokilla on pinttyneet tapansa uuniruokien teossa. Nykyuuneissa on yhä enemmän toimintoja ja erikoisohjelmia. Kalleimmat älyuunit kätkevät taakseen jopa tuhansia reseptejä ja niiden ruokalajikohtaisia säätöjä. Artikkelimme – sekä uunin käyttöohjeen – lukeminen voisi kuitenkin useasti säästää meidät kuivahtaneilta kalafileiltä ja raaoilta kakuilta. 

Esimerkiksi piirakoiden päällysteessä on yleensä kosteutta, jonka vuoksi pohja kaipaa rapeutuakseen lisälämpöä. Kaikki tietävät, miten ikävä on saada lautaselle vettynyttä piirakkapohjaa. Usean pellillisen kohdalla kannattaa suosia kiertoilmaa, jos säästynyt aika on tärkeämpää kuin täydellisen tasainen lopputulos.

Artikkeli on julkaistu vain tilaajille. Tilaajana voit lukea artikkelin kirjautumalla sivustollemme lehden takakannesta löytyvän tilausnumeron avulla.

Silmiä avaavia juttuja, ei mainoksia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.