Jättitestissä peräti 235 televisiota: Testivoittajan voi saada jo tuhannella eurolla

Kuluttajan julkaisemassa, Suomen suurimmassa televisiotestissä on mukana peräti 235 televisiota kokoluokissa 32-65 tuumaa. Parhaimmistakaan televisioista ei tarvitse maksaa yli tuhatta euroa.

Julkaisimme Kuluttajan uusimmassa numerossa televisiotestin, jossa mukana on 90 televisiosta kolmessa eri kokoluokassa: 65 tuumaa, 55 tuumaa ja noin 50 tuumaa, jokaisesta kokoluokasta 30 parasta. Testin laajemmassa verkkoversiossa mukana on peräti 235 eri televisiota, myös noin 60-, 40- ja 32-tuumaisten kokoluokat.

Testin perusteella television koko vaikuttaa merkittävästi sen hintaan. Esimerkiksi 65-tuumaisten televisioiden paras maksaa 3 700 euroa, ja tyytymällä kymmenen tuumaa pienempään – mutta laadultaan jopa niukasti parempaan – televisioon voi säästää yli 2 000 euroa.

Televisio-ostoksilla kannattaa kiinnittää huomiota sisarmalleihin sekä edellisvuotisiin malleihin. Vuoden 2020 televisiomalleja voi saada huomattavasti halvemmalla nyt kuin viime vuonna, eikä laatueroa tämänvuotisiin välttämättä ole juurikaan. Viimevuotiset mallit ovat poistuvia ja niiden saatavuus voi vaihdella ketju- ja myymäläkohtaisesti, ja kun varastot on myyty loppuun, uusia ei enää tilalle tule.

Lue myös ilmaisartikkelimme:

Lisäksi kannattaa huomioida erilaiset tarjoukset kuten esimerkiksi marraskuun lopussa Black Fridayksi kutsuttu päivä, jolloin tuotteita voi saada halvemmilla tarjous­hinnoilla. Seuraamme jatkuvasti televisioiden ja muiden tuotteiden hintakehitystä. Tulemme kertomaan verkkosivuillamme esimerkiksi black fridayn sekä sitä seuraavan cyber mondayn tarjouksista, jolloin Kuluttajan testeissä hyvin pärjänneitä tuotteita voi saada normaalia edullisemmin.

Kuvanlaadultaan parhaat televisiot 65- ja 55-tuumaisissa ovat oled-televisioita. Noin 50-tuumaisten kokoluokassa kärjen tuntumaan nousee myös lcd-televisioita, jotka ovat selvästi oled-televisioita halvempia.

Olemme nostaneet testin tuotekortteihin eri kokoluokkien parhaat, Kuluttajan Testivoittajaksi yltäneet televisiot, sekä kirjoitushetkellä hinta-laatusuhteeltaan parhaat eli Hyvä ostos -kunniamaininnan ansainneet televisiot. Hyvän television voi saada jo muutamalla sadalla eurolla, kun vuoden 2021 parhaat televisiot maksavat nelinumeroisia summia.

Testien lukemiseen tarvitset lehden takakannesta löytyvän asiakasnumerosi. Mikäli et ole Kuluttajan tilaaja, voit myös ostaa lukuoikeuden yksittäiseen testiin.

Testaamme tuotteet puolestasi

Kommentit (1)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.