Jättitestissä 98 Suomessa myytävää turvaistuinta: valtaosa hyviä tai erittäin hyviä

Testasimme yhteensä 98 eri turvaistuinta useassa eri painoluokassa. Useimmat osoittautuivat hyviksi tai erittäin hyviksi.

Testasimme yhteensä peräti 98 turvakaukaloa, turvaistuinta ja turvavyöistuinta kansainvälisenä yhteistyönä eri maiden kuluttajajärjestöjen sekä autoliittojen kanssa. Testissämme on mukana kaikki vuosina 2015–2020 testatut tuotteet, jotka olivat kirjoitushetkellä toukokuussa 2020 myynnissä Suomessa.

Valtaosa testatuista tuotteista sai kokonaisarvosanakseen hyvän tai erittäin hyvän: sadan parhaan testituloksen kokonaisarvosanojen keskiarvo on yli 70 pistettä. Suomessa myydään siis lähes pelkästään laadukkaita turvaistuimia. Loput yhdeksän testitulosta ovat huonoja eri syistä.

Testaamamme 37 turvakaukaloa painoluokassa 0–13kg ovat kaikki vähintään hyviä, kahta poikkeusta lukuun ottamatta. 0–18 kiloa painaville lapsille tarkoitettuja turvakaukaloita oli testissämme yhteensä 13 kappaletta. Näistä 11 oli kokonaisarvosanaltaan hyviä, vain kahden arvosana jäi tyydyttäväksi.

9–18-kiloisille lapsille sopivia pieniä turvaistuimia testissä oli yhteensä 7 kappaletta. Näistä jokaisen kokonaisarvosana oli hyvä. Laajan käyttöalueen, 9–36-kiloisille lapsille tarkoitettuja turvaistuimia testissämme oli yhteensä 15 kappaletta. Näistä 9 osoittautui kokonaisarvosanaltaan hyväksi ja 6 tyydyttäväksi.

15–36-kiloisille lapsille tarkoitettuja turvavyöistuimia testissämme oli yhteensä 28 kappaletta, joista 26 sai hyvän kokonaisarvosanan, yksi jäi tyydyttäväksi ja yksi osoittautui kokonaisarvosanaltaan erittäin huonoksi.

Lisäksi testissä oli yksittäisiä tuotteita painoluokissa 0–9 kg, 0–25 kg ja 0–36 kg.

Koko testi on Kuluttajan tilaajien luettavissa. Kirjautumiseen tarvitset asiakasnumeron painetun lehden takakannesta. Jos et ole tilaaja, voit halutessasi ostaa lukuoikeuden testiin.

Tutkittua tietoa ostopäätösten tueksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.