Jääkaappi-pakastimien tyypillisimmät ongelmat: lämpötila liian korkea, ruuat pakastuvat hitaasti…

Jääkaappi-pakastimien tyypillisimmät ongelmat ovat jääkaapin liian korkea lämpötila sekä elintarvikkeiden liian hidas jäähtyminen ja pakastuminen.

Testasimme Kuluttajan numerossa 3/2020 yhteensä 14 jääkaappi- pakastinyhdistelmää, joista 12 oli korkeudeltaan alle 2 metriä ja loput 2 yli kaksimetrisiä. Vain yhden laitteen kohdalla sekä jääkaapin että pakastimen jäähdytysteho ja elintarvikkeiden säilytyslämpötila osoittautuivat ongelmattomiksi.

Yhteensä 5 laitteen joko jääkaappi- tai pakastinosan kohdalla oli huomautettavaa, ja peräti 8 laitteen kohdalla huomautettavaa oli kummassakin.

Yhdistelmälaitteiden jääkaapeissa tyypillisimmät ongelmat ovat jääkaapin liian korkea lämpötila sekä elintarvikkeiden liian hidas jäähtyminen. Pakastinosiot puolestaan kärsivät puutteellisesta eristyksestä: ne pakastavat ruuat monesti liian hitaasti ja sähkökatkon iskiessä lämpötila nousee liian nopeasti.

Mittasimme jääkaappi-pakastimista lämpötilojen lisäksi myös melutason ja sähkönkulutuksen. Lisäksi testissä huomioitiin käyttömukavuus sekä rakenteen ja materiaalin laatu.

Koko testi on luettavissa Kuluttajan numerosta 3/2020 tai tästä linkistä. Samassa yhteydessä testasimme myös jääkaapit sekä pakastimet. Testit ovat tilaajien luettavissa. 

Tutkittua tietoa ostopäätösten tueksi

Kommentit (1)

Miten ruoka pakastuu liian hitaasti? Jos vesimolekyylit eivät kiteydy, se pakastuu. Jos vesimolekyylit kiteytyy, se jäätyy. Ja jäätyminen ei ole pakastumista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.