Hyytelömakeisissa tukehtumisvaara, currykastikkeessa väärä etiketti

Ruokavirasto ilmoitti elokuussa kahden tuotteen takaisinvedosta. Hyytelömakeiset vedettiin aasialaisia elintarvikkeita myyvistä kaupoista. Myös Spice Up! Punainen thai currykastike jouduttiin vetämään pois myynnistä, koska pussin takana on väärä etiketti.

Ruokaviraston saamien tietojen mukaan Suomeen on taas tuotu pikarin muotoisia hyytelömakeisia, jotka saattavat aiheuttaa tukehtumisvaaran. Vastaavista tuotteista varoitettiin kuluttajia viimeksi kesäkuun puolivälissä. Nyt ovat kyseessä eri tuotteet. Näiden tuotteiden alkuperämaat ovat Thaimaa ja Singapore. Makeisia on myyty eri nimillä ja erilaisissa pusseissa. Makeisille on yhteistä pikarimainen muoto.

Tuotteita on ollut myynnissä Suomessa erityisesti aasialaisia elintarvikkeita myyvissä elintarvikeliikkeissä. Paikalliset viranomaiset ovat varmistaneet, ettei kyseisiä tuotteita ole enää myynnissä viranomaisten tietämissä myyntipaikoissa.

Kuluttajien tulee tukehtumisvaaran vuoksi hävittää nämä ja vastaavat tuotteet.

Lisäaineasetuksen (EY) N:o 1333/2008 mukaan lisäaineita E 400, E 401, E 402, E 403, E 404, E 406, E 407, E 407a, E 410, E 412, E 413, E 414, E 415, E 417, E 418, E 425 ja E 440 ei saa käyttää minipikareihin pakatuissa hyytelömakeisissa, jotka ovat koostumukseltaan kiinteitä, puolijäykkiin minipikareihin tai minikapseleihin pakattuja hyytelömakeisia ja jotka on tarkoitettu kerralla syötäväksi puristamalla minipikaria tai minikapselia makeisen lennättämiseksi suuhun. Hyytelömakeiset saattavat aiheuttaa yhdessä tuotteen koon ja muodon kanssa tukehtumisvaaran.

Fine Foods Oy Ltd on ilmoittanut tehneensä takaisinvedon valmistuttamalleen tuotteelle Spice Up! Punainen thai currykastike 100 g. Osassa päiväyksen parasta ennen 4.4.2022 tuotteista on pussin takana väärä etiketti, jossa lukee ”Satay kastike”, vaikka pussissa on punaista currykastiketta. Väärässä etiketissä ei mainita tuotteen sisältämiä ja mahdollisesti joillekin kuluttajille allergeenisen reaktion aiheuttavia ainesosia, eli kalaa ja äyriäisiä.

Tuotetta on toimitettu myyntiin 18.6.2020 alkaen K- ja S-ryhmän myymälöihin eri puolilla Suomea.

Yritys kertoo asiasta internetsivuillaan.

Poisvedetty tuote: Spice Up! Punainen thai currykastike 100 g
Syy: Väärä etiketti
Erä: Parasta ennen -merkintä 4.4.2022
Takaisinvedon päivämäärä: 18.8.2020
Valmistaja/Myyjä: Fine Foods Oy Ltd
Lisätietoja: Wlintarvikeasiantuntija Minna Palmu, Puh. 0400 278 412, minna.palmu@finefoods.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.