Hintavertailussa katsastusasemat 15 eri paikkakunnalla: ajanvarauksella säästät selvää rahaa, hintaero halvimman ja kalleimman välillä yli kaksinkertainen

Katsastuksessa tarkastetaan esimerkiksi iskunvaimentimien kunto.

Katsastusten hinnat vaihtelevat merkittävästi paikkakunnittain. Rahaa voi säästää, jos katsastusajan varaa etukäteen netissä.

Kuluttajan tuoreessa numerossa julkaisimme katsastusasemien hintavertailun. Vertailussa oli mukana yli 50 katsastusasemaa 14 eri paikkakunnalta tai alueelta. Vertailun perusteella katsastusasemien hinnat saattavat vaihdella huomattavasti niin kaupunkien sisällä kuin niiden välilläkin.

Pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa) pelkkä määräaikaiskatsastus ilman ajanvarausta maksaa halvimmillaan 35 euroa ja kalleimmillaan 50 euroa. Halvimpia olivat Helsingin CityKatsastus Kehä 1 ja Espoon Koskelon K1 Katsastus. Kallein oli puolestaan Espoon Kauklahden Citykatsastus. Seudun halvin ja kallein olivat siis samaa ketjua.

Vertailussa tarkasteltiin myös katsastuspakettien eli katsastuksen ja päästömittauksen pakettihintoja. Pääkaupunkiseudulla pakettien hintahaarukka oli ilman ajanvarausta 60–84 euroa, nettiajanvarauksella 50–69 euroa ja puhelinajanvarauksella 58–84 euroa.

Kuluttaja säästää rahaa varaamalla katsastusajan etukäteen netissä. Koko maassa määräaikaistuksen keskihinnat olivat 34,62 euroa nettiajanvarauksella, 38,69 euroa puhelinajanvarauksella ja ilman ajanvarausta 40,15 euroa.

Katsastuspaketin ostaminen ei tuo asiakkaalle useinkaan säästöä. Hintalappu on lähes joka paikassa sama, osti katsastuksen ja päästömittauksen erikseen tai pakettina.

Ero kalleimman ja halvimman katsastusaseman välillä osoittautui yli kaksinkertaiseksi. Vertailluista paikkakunnista katsastus on keskimäärin kalleinta Hämeenlinnassa. Hintavertailussa mukana olleista asemista halvimmat katsastusasemat olivat kaikki K1 Katsastus -ketjun asemia.

Lue myös: Kuluttajan testeissä 235 televisiota, 60 pölynimuria, 17 paistinpannua, 18 lehtipuhallinta ja 13 aktiivisuusranneketta

Silmiä avaavia juttuja, ei mainoksia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.