Datahub voisi nopeuttaa sähkösopimuksen vaihtoa, mutta se edellyttäisi lakimuutosta

Sähköyhtiöt pitävät kiinni kahden viikon irtisanomisajasta, vaikka myyjän vaihtaminen olisi teknisesti mahdollista jopa vuorokaudessa.

Sähkön vähittäismarkkinoiden keskitetty tiedonvaihtojärjestelmä datahub avattiin helmikuussa. Energiaviraston Markkinat-yksikön johtaja Antti Paananen kertoi Kuluttajalle (3/2022), että datahub mahdollistaa teoriassa sähkönmyyjän vaihtamisen jopa vuorokaudessa, kun tiedonsiirto sähkönmyyjien ja verkonhaltijan välillä nopeutuu.

”Myyjän vaihdon pitäisi periaatteessa onnistua 24 tunnissa. Teknistä estettä ei ole. Käytännössä uuden sopimuksen käyttöönotto riippuu sopimukseen kirjatusta irtisanomisajasta. En osaa sanoa, ovatko sähkönmyyjät muuttamassa sopimusehtojaan”, Paananen sanoi haastattelussa.

Nykyisin sähkönmyyntisopimuksen irtisanomisaika on lain mukaan kaksi viikkoa.

Kysyimme viideltä suurelta sähköyhtiöltä, onko niiden suunnitelmissa lyhentää toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimustensa irtisanomisaikaa.

Toistaiseksi sähkönmyyjät eivät ole muuttamassa sopimusehtojaan. Vastauksissa vedotaan voimassa olevaan sähkömarkkinalakiin sekä siihen nojaaviin datahubin sääntöihin ja toimialan omiin käytäntöihin.

”Kuten Energiaviraston edustaja on todennut, datahub mahdollistaa periaatteessa sähkönmyyjän vaihdon nykyistä nopeammin. Käytännössä kuitenkin nykyisin irtisanomisaika on kaksi viikkoa, mikä johtuu sähkömarkkinalaista ja siten myös toimialan yhteisistä menettelytapaohjeista”, Väreen myyntiryhmäpäällikkö Santeri Viljakainen kommentoi.

Fortumin asiakkuuspäällikkö Tuomas Yrttiahon mukaan kahden viikon irtisanomisajalla pyritään varmistamaan, että kuluttaja on saanut sovittua uuden myyjän kanssa sopimuksen alkamisesta.

”Näin ei muodostu riskiä, että kuluttajan asuntoon tulee sähkökatko sopimuksettoman tilan takia, mikäli edellinen myyntisopimus päättyisi aiemmin kuin uusi alkaisi.”

Helenin myynti- ja asiakaspalvelun johtaja Anu-Elina Hintsa kertoo, että irtisanomisajan lyhentäminen ei ole nyt yhtiön suunnitelmissa, mutta mahdollisuutta tutkitaan.

”Nykyinen malli antaa eri osapuolille riittävästi aikaa reagoida ja varmistaa virheettömän toiminnan myös asiakkaiden suuntaan.”

Myös Vattenfall ja Tampereen Sähkölaitos kertovat noudattavansa toistaiseksi sähkömarkkinalain mukaista 14 vuorokauden irtisanomisaikaa.

”Emme ole toistaiseksi keskustelleet sen muuttamisesta”, kertoo Vattenfallin kuluttajaliiketoiminnan johtaja Taija Sjöblom.

Myös Tampereen Sähkölaitoksen asiakkuusjohtaja Mikko Erma kertoo yhtiönsä seuraavan tilannetta.

”Datahub kaiketi mahdollistaisi teknisesti irtisanomisajan lyhentämisen, mutta jo ennen datahubin käyttöönottoakin tietojenvaihto yhtiöiden välillä on ollut nopeampaa kuin tuo sopimusehtojen mukainen kaksi viikkoa. Seuraamme toki tilanteen kehittymistä ja reagoimme tarpeen vaatiessa.”

Väreen Santeri Viljakainen ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta, että irtisanomisaikaa lyhennettäisiin tulevaisuudessa.

”Väre näkee irtisanomisajan lyhentämisen positiivisena asiana ja toteuttaa sen sopimusehtoihinsa mahdollisimman nopeasti, mikäli alan sääntely ja datahubin toiminta sen mahdollistaa.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.