Autovakuutusten vuosihinnoissa jopa satojen eurojen erot: katso, mitä eri osa-alueita vakuutusyhtiöiden kaskot kattavat

Autovakuutuksen kilpailuttamalla voi säästää selvää rahaa. Lisäksi kaskovakuutusten kattavuuksissa on yhtiökohtaisia eroja.

Testasimme 8 eri vakuutusyhtiön liikenne- ja kaskovakuutukset. Arvioimme vakuutusten hinnan, kattavuuden sekä asiakkaiden tyytyväisyyden vakuutuksiinsa. Autovakuutuksen kilpailuttamalla voi säästää vuodessa satoja euroja.

Vakuutusten vertailu eri vakuutusyhtiöiden välillä ei ole aivan yksinkertaista. Eroja on paitsi hinnoissa myös esimerkiksi bonusten ehdoissa, kaskon kattavuudessa ja omavastuissa.

Vertailuun valittiin kahdeksan vakuutusyhtiötä ja samat vakuutustuotteet kuin Kuluttajan edellisessä, loppuvuodesta 2019 julkaistussa testissä. Myös hintatiedot on pyydetty edellistä testiä mahdollisimman hyvin vastaaville esimerkkiasiakkaille.

Tulosten vertailu kahden vuoden takaiseen kertoo osaltaan, että autovakuutusten kilpailutus kannattaa: kaikkien vakuutusten hinnoissa on tapahtunut muutoksia, ja vertailun kärjessä järjestys on nyt toinen. Kärkisijalle yltänyt vakuutusyhtiö tuli edellisessä testissä kolmanneksi. Testivoittaja on vertailun parhaimmistoa niin hinnoiltaan, bonuksiltaan kuin kaskon kattavuuden osaltakin. Edellisen testin voittaja putosi puolestaan toiselle sijalle. 

Kisa oli tasaväkinen. Kokonaisarvosanoissa haarukka on 65–74 pistettä, joten tarjolla on oikeastaan vain hyviä vaihtoehtoja – jotkut vain ovat vähän parempia kuin toiset. 

Vertailun selkeyttämiseksi pyysimme yhtiöitä sisällyttämään samat kaksitoista kaskon ehtoa eli osavakuutusta ilmoittamiinsa hintoihin, mikäli nämä ovat saatavilla. Esimerkiksi kahdella yhtiöllä lasiturva on valittu lisämaksusta vertailtavaan tuotteeseen, ja yksi kasko ei sisällä ulkomaan vastuuturvaa. Valtaosalla yhtiöistä kasko sisältää muitakin pakettiin kuuluvia osavakuutuksia. Alla olevasta taulukosta näet eri yhtiöiden kaskojen kattavuudet.

Hintaero halvimman ja kalleimman keskihinnan välillä on 271 euroa vuodessa, kun hinnassa huomioidaan ensimmäisen vuoden alennus, mikäli sellainen on saatavilla. Tällaisen alennuksen myöntää kolme vakuutusyhtiötä. Ilman alennusta hintaero venähtää 336 euroon.

Koko testin keskiarvohinta liikennevakuutukselle ja kaskolle ensimmäisen vuoden alennuksella on 716 euroa ja ilman alennusta 755 euroa. Edellisessä testissä vastaavat keskihinnat olivat 740 ja 770 euroa. 

Pelkän keskihinnan tai kokonaispisteiden tuijottelun sijaan kannattaa kuitenkin tutkia tarkemmin, millaisia ehtoja vakuutuksiin sisältyy ja miten hinnat vaihtelevat eri esimerkkiasiakkaiden välillä. Yksittäisen asiakkaan autovakuutuksen hinta vaihtelee useimmissa tapauksissa satoja euroja eri vakuutusyhtiöiden välillä. Hintaero on suurimmillaan lähes 700 euroa.  Testissä mikään yhtiö ei erotu muita edullisempana kaikille esimerkkiasiakkaille. 

Artikkelien lukemiseen tarvitset lehden takakannesta löytyvän asiakasnumerosi. Jos et ole tilaaja, voit tilata lehden osoitteesta kuluttaja.fi/tilaa. 

Silmiä avaavia juttuja, ei mainoksia

Kommentit (2)

Jos ei kuulu ammattikolhijoihin, yleensä on viisasta neuvotella suuri omavastuu. Itsellä on 500 e omavastuu, se on edullisempi jos kolhin autoani yli 3,2 vuoden välein.
Vuosia takaperin oli 1000 e omavastuu, mutta sitä en ole enää saanut.
En ole kolhinut 54 vuoteen autoani, pidän kaskoa vain alle 3 vuotta nuoremmissa autoissa.

-POP vakuutus on halvin jos ajaa vähän vuodessa. Mutta asiakaspalvelu niin hidas että sitä voi laskee mukaan kun vertailee. Apua kyssäriin saapuu pari kk jälkikääten ja yhteydenotot puh. kautta voitte unohtaa.
If:llä ehdottamasti paras asiakaspalvelu. Toimii

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.