Apple iPhone X testattu

Juuri myyntiin tullut Apple iPhone X on nyt testattu laboratoriossa. Kuluttajan testin perusteella uutuus on puhelinten parhaimmistoa 79 pisteellä sadasta. Täydellinen IPhone X ei kuitenkaan ole: kokonaisarvosanaa pudottaa heikko tulos pudotustestissä. Esimerkiksi testivoittaja Samsung Galaxy S8 sai 81 pistettä, vaikka se maksaa useita satasia vähemmän.

Iphone X:n lukituksen voi avata kasvontunnistus-toiminnolla. Testin perusteella ominaisuus toimii luotettavasti myös hämärässä. Kamerat puolestaan ovat vastaavaa huippulaatua kuin iPhone 8 ja iPhone 8 Plus-malleissa.

Uudessa iPhonessa on luovuttu Koti-näppäimestä. Etusivulle pääsee sen sijaan sormella pyyhkäisemällä. Vaihtoehtona on virtuaalinen Koti-näppäin, jonka voi asettaa näkymään ruudun reunalle. Puhelimessa on myös langaton lataus, jota Applella ei ole ennen ollut. Puhelimen voi siis ladata latausalustalla.

IPhone X:n toiminta-aika yhdellä latauksella on 19,5 tuntia. Esimerkiksi iPhone 8 ylsi 19:ään ja iPhone 8 Plus 21 tuntiin.

Puhelimen ohjelmisto ei tunnu vielä täysin vakaalta, sillä puhelin kaatui pari kertaa testin aikana. Näitä ohjelmisto-ongelmia ei pystytty kuitenkaan toistamaan, joten ne eivät vaikuttaneet arvosteluun.

Kokonaisuutena Applen uutuus on todella hyvä, mutta pieniä heikkouksiakin on: kuuluvuus romahtaa, jos sormella kosketaan puhelimen takakannen alaosaa. Apple iPhone X kestää hyvin vettä, mutta kaikki kolme testinäytettä eivät kestäneet pudotustestiä. Kuten muitakaan testaamiamme huippumalleja, tätäkään tonnin puhelinta ei siis kannata pudottaa.

Julkaisimme lokakuun lopussa 55 puhelimen testin. Apple iPhone X:n tarkat testitulokset julkaistaan seuraavassa, ensi vuoden puhelintestissä.

Päivitetty 21.11.2017 klo 14:48: testin tekemisen jälkeen selvisi, että iOS 11-käyttöjärjestelmälle tehdyssä Youtube-sovelluksessa oli vika, joka johti ylimääräiseen virrankulutukseen. Päivitimme Youtube-sovelluksen, kun korjattu versio tuli saataville viime viikonloppuna. Teimme toiminta-ajan testit uudelleen. Apple iPhone X ylsi nyt 19,5 tunnin toiminta-aikaan yhdellä latauksella, kun tulos oli aiemmin 16 tuntia. Kokonaisarvosana nousee tämän seurauksena yhdellä pisteellä 79 pisteeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.