Kysyimme Alkosta, miksi se myy viiniä, jonka tuottajaa on syytetty epäinhimillisistä työoloista

Ongelmatuottajan yhdellä viinillä on hyvistä työoloista kertova sertifikaatti.

Ruotsalaislehti Arbetet raportoi loppu­vuodesta ihmisoikeusongelmista ­eteläafrikkalaisella Leeuwenkuilin ­viinitilalla. Ongelmista tehtiin dokumentti jo vuonna 2016.

Myös Alkon valikoimasta löytyy Leeuwenkuil-viinejä. Yhtä niistä markkinoidaan sertifikaatilla, jonka pitäisi olla takuu työoloista. Miksi Alko ei puutu ongelmiin? ”Olemme tietoisia Leeuwenkuilin haasteista”, vastaa Alkon vastuullisuuspäällikkö Marja Aho.

Ahon mukaan Alko on yhdessä maahan­tuojien ja muiden pohjoismaisten monopolien kanssa tehnyt tilalle ­tarkastuksia ja seurannut tilannetta. Yhteistyötä Leeuwenkuilin kanssa kuitenkin jatketaan. ”Lopettamalla ostaminen ei kehitetä toimintaa tuotanto­laitoksilla tai alkuperämaissa.”

Kommentit (8)

Kyllä varmasti lehitetään, jos lopetetaan ostaminen ellei asiat pikaisesti muutu. Kyllä se puskaradio toimii kaukkialla. Alkollataotaa olla muut syut ? No, asiakkaan Alkossa ei tarvi neuvotella…kävelee vain ohi npiden tuptteiden !

Voiko pelkästään yhden lehden kirjoitukseen luottaa etenkin, jos tuottaja on saanut sertifikaatin hyvistä työoloista ?

Verotus on niin kova ni kai se jostain pitää nipistää että kaikilla olisi varaa viiniin

Millaisia ’epäinhimillisiä työoloja’ tuo työväenlehti on nähnyt ?
Liian lyhyitä kahvitaukoja ? Luottamusmiehellä ei ole omaa toimistoa ?
Ruokatunnilla ei ole ilmastoitua taukotupaa ?

Loanheitto ilman taustojen kertomista tuntuu kovasti tutulta vasemmiston lehdistä.

Afrikassa varmasti sillä ilmastoidulla taukotuvalla on todella suuri merkitys. Eikä paljon ole vaikutusta sellaisella että vasemmistolehden loanheittoa. Lue linkki.

Käykää lukemassa yllä olevan linkin artikkeli jos mietityttää. Miltä kuulostaa alle 20 euron viikkopalkka, reilusti alle valtion säätämän minimin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.