Tehosekoittimet

12.3.2014| /
Testissä mitattiin tehosekoittimien suorituskykyä, helppokäyttöisyyttä, laatua ja melua.

Tehosekoittimien suorituskykyä mitattiin valmistamalla smoothieita, valmistamalla lettutaikina ja murskaamalla jäätä. Smoothieita valmistettiin kolmenlaisia ja niiden raaka-aineina käytettiin maitoa, jugurttia, hedelmiä ja vihanneksia. Smoothien valmistuksessa arvioitiin smoothien tasaisuus ja koostumus sekä mitattiin siihen kulunut aika. Lisäksi selvitettiin, kuinka hyvin hedelmät ja vihannekset olivat pilkkoutuneet.

Lettutaikinan valmistuksessa arvioitiin taikinan tasaisuus, kuohkeus, nestemäisyys ja kerrostuneisuus sekä mitattiin siihen kulunut aika. Myös jään pilkkomisessa mitattiin siihen kulunut aika. Valmiista jääkuutioista arvioitiin niiden hienojakoisuus, tasalaatuisuus, koostumus sekä mitattiin valmistukseen kulunut aika.

Helppokäyttöisyyden arvosanassa arvioitiin tehosekoittimen täyttämistä ja tyhjentämistä, puhdistamista, kokoamista käyttökuntoon, ohjelman valitsemista, ohjauspaneelin selkeyttä, liikuteltavuutta ja säilytystä, helppokäyttöisyyttä vasemmalla tai oikealla kädellä, kannun läpinäkyvyyttä sekä käyttöohjeita.

Laadussa arvioitiin laitteen rakennetta, kannun lukittumista moottoriosaan ja siten kannun tasapainoa, toimintonäppäimien pitävyyttä sekä kannun materiaalia ja sen vaikutusta naarmun- ja iskunkestävyyteen.

Melu mitattiin desibelimittarilla puolen metrin päästä laitteesta. Lisäksi kolmen hengen asiantuntijaraati arvioi yhdessä melua aistinvaraisesti.

Turvallisuutta testattiin yksinkertaisella sähköturvallisuustestillä. Lisäksi tarkistettiin vaarasta varoittavia symboleja. Turvallisuusarvosanalla ei ollut testissä lainkaan painoarvoa.