Taulutietokoneet

4.95 €

Taulutietokoneet

25.1.2012|
Testi tehtiin kansainvälisenä kuluttajaorganisaatioiden ICRT-yhteistyönä.

Käyttömukavuus-arvosanassa huomioitiin käyttöönoton helppous, sähköposti, personointi, kosketusnäyttö, näppäimistö, sisällön tuonti ja käyttäminen, näppäimistö, internetin selailu ja käyttömukavuus sylissä ja pöydällä.

Käyttöönotossa arvosteltiin laitteen ensimmäinen käyttökerta ja langattomaan lähiverkkoon kytkeytyminen sekä 3G-yhteyden käyttöönotto. Sähköpostin arvostelussa huomioitiin päivittäisen käytön helppous ja sähköpostitilin luominen. Personoinnissa huomioitiin taustakuvien vaihtaminen, eri teemat, pienoisohjelmien ja oikoteiden lisääminen sekä sovellusten lajittelu luokittain.

Kosketusnäytön nopeus ja tarkkuus sekä tuki monikosketukselle arvosteltiin. Sisällön tuonnin arvosteluun vaikutti videoiden, musiikin ja dokumenttien siirtämisen helppous sekä yhteys- ja kalenteritietojen synkronointi ja mahdollisuus käyttää laitetta massamuistina. Sisällön käyttöä testattiin käyttämällä erilaisia multimediatiedostoja ja arvostelemalla niiden etsimisen ja poistamisen helppous.

Internetin käytön arvostelussa huomioitiin yleinen sujuvuus, zoomauksen toimivuus, useampien välilehtien käyttö, flash-tuki, kirjanmerkit sekä copy/paste -toiminto.

Suorituskyky-arvosteluun vaikutti laitteen käynnistymisnopeus, videon katselu, tiedonsiirto, äänenlaatu, näyttö ja akku.

Videon katselua arvioitiin sekä Youtube-videolla että laitteeseen tallennetulla videolla. Tiedonsiirtoa testattiin 500Mt:n tiedostolla. Äänenlaatua arvioitiin sekä kuulokkeiden että sisäänrakennettujen kaiuttimien kautta. Näytön suorituskyvyn arvioon vaikutti luettavuus eri valaistusolosuhteissa, katselukulma ja heijastukset. Akun toiminnasta tarkastettiin latausaika, toiminta-aika yhdellä latauksella ja akun varaustason sekä muiden akun toimintatilan osoittavien toimintojen selkeys.

Ohjelmat-arvosana muodostuu sovellusten käytöstä ja saatavuudesta. Arvostelussa huomioitiin mahdollisuus sovellusten kokeilemiseen ennen ostamista, ja sovelluskaupan ja sovellusten yleinen taso.

Viimeistelyn laatu ja rakenne arvioitiin.

Monipuolisuuden arvioon vaikuttivat liitännät, varusteet, yhteensopivuus erilaisten tiedonsiirtotekniikoiden kanssa, tallennustila, mikrofoni, kaiuttimet, ja erilaiset ominaisuudet, kuten näytön automaattinen kääntyminen, turvallisuusominaisuudet ja lentokone-tila.


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.