Kuluttajan testi

3.95 €

Silitysraudat

3.5.2017|

Silitystulos

Kolme henkilöä silitti jokaisella silitysraudalla puuvillaa, puuvilla-polyesteriä ja puuvillasta tehdyt farkut. Puuvilla silitettiin höyryllä ja kolmen pallon symboloimalla lämpötilalla. Puuvilla-polyesteri silitettiin käyttäen höyryä ja kahden pallon lämpötilaa. Farkut silitettiin höyryllä käyttäen termostaatin maksimiasetuksia. Kolmen hengen raati arvioi ryppyjen siliämistä.

Käyttömukavuus

Käyttömukavuudessa mitattiin höyrynmuodostusaika kolmen pallon lämpötilassa sekä jäähtymisaika ja lämpeneminen. Lisäksi arvioitiin johtoa, säätöjä ja nappuloita, vesimäärän näkymistä, vesisäiliön täyttämistä ja tyhjentämistä, kätisyyden vaihdon helppoutta, kalkinpuhdistusta, käyttöohjeita, raudan liukumista kankaalla, raudan säilyttämistä, pohjan muotoa, termostaattia, paloriskiä ja merkkivalon näkyvyyttä.

Höyrynmuodostus

Testissä mitattiin, kuinka paljon silitysraudat voivat tuottaa höyryä. Höyrynmuodostusta mitattiin maksimilämpötilassa ja kahden pallon symboloimassa lämpötilassa.

Pohjan naarmuuntuminen

Pohjan naarmuuntumista testattiin hankaavilla materiaaleilla: pehmeällä, keskinkertaisella ja kovalla.

Kalkkiintuminen

Testissä mitattiin, kuinka nopeasti ja kuinka paljon kalkkia muodostui silitysrautoihin. Kalkkiintumista mitattiin laitteella, joka jäljittelee höyrysilittämistä. Termostaatti säädettiin maksimilämpötilaan ja höyrytys maksimiin. Rautoja puhdistettiin testauksen välissä kalkista ohjekirjan mukaisesti tai jos höyryntuotanto laski 50 %:iin maksimimäärästä tai 5 grammaan minuutissa. Testiä jatkettiin 252 tuntiin tai se keskeytettiin, jos höyryä tuli puhdistamisenkin jälkeen alle 5 g/min. Mitä pidempään höyryä tuli riittävästi, sitä paremmaksi rauta arvioitiin. Testissä käytettiin suomalaisvettä kovempaa vettä.


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.