Tietoa yritykselle

Onko edustamasi yritys mainittu Kuluttajan Mustalla listalla? Tältä sivulta löydät lisätietoja ja toimintaohjeita.

Tietoa Mustalla listalla mainitulle yritykselle

Kuluttaja saa Mustan listan tiedot kuluttajariitalautakunnan julkisista asiakirjoista. Listan teksti ja toteutus ovat lehden itsenäistä toimitustyötä.

Poistamme yrityksen Mustalta listalta, kun yritys on hyvittänyt virheensä asiakkaalle kuluttajariitalautakunnan suosituksen mukaisesti. Jos edustamasi yritys on mainittu listalla, vaikka se on noudattanut lautakunnan suositusta, ilmoita asiasta kuluttajariitalautakuntaan. Kun lautakunta on tarkistanut asian, Kuluttaja saa tästä tiedon ja poistaa yrityksen listalta.

Jos edustamasi yritys on mainittu listalla, vaikka käräjäoikeus on vapauttanut sen korvauksista tai yritys on mennyt konkurssiin, ilmoita siitä suoraan toimitukselle (toimitus@kuluttaja.fi). Liitä viestiisi kopio käräjäoikeuden koko tuomiosta.

Kuluttajariitalautakunnan päätökset eivät ole tuomioita, eikä päätöksistä voi valittaa käräjäoikeuteen. Käräjäoikeuden tuomion perusteella Kuluttaja voi kuitenkin oman harkintansa mukaan joko poistaa yrityksen listalta tai lisätä tiedon siitä, että käräjäoikeus on päättänyt asiasta toisin kuin kuluttajariitalautakunta.

Emme poista yrityksiä listalta vain siksi, että yritys on kuluttajariitalautakunnan kanssa eri mieltä tapahtuneesta. Emme myöskään julkaise palvelussa yritysten omia selityksiä tai kannanottoja.

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.