Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Toiminnallisuus

Veden pitäminen kuumana

Huoneenlämpöinen termosmuki täytettiin nimellistilavuuteensa vedellä, jonka lämpötila oli >95 °C. Nimellistilavuus perustuu standardiin EN 12546-1. Termosmuki suljettiin korkilla ja jätettiin huoneenlämpöön (20±2 °C). Veden lämpötilat mitattiin 1:n, 3:n ja 6:n tunnin päästä. Sama toistettiin niin, että muki täytettiin vain puoleen väliin nimellistilavuudestaan.

Veden pitäminen kylmänä

Huoneenlämpöinen termosmuki täytettiin nimellistilavuuteensa vedellä, jonka lämpötila oli 5 °C. Termosmuki suljettiin korkilla ja jätettiin huoneenlämpöön (20±2 °C). Veden lämpötilat mitattiin 1:n, 3:n ja 6:n tunnin päästä.

Vuototesti

Termosmuki täytettiin 75 %:iin sen nimellistilavuudesta kiehuvalla vedellä, johon oli sekoitettu hieman pesuainetta. Korkki suljettiin tiiviisti ja termosmuki kuivattiin perusteellisesti. Säiliö asetettiin ylösalaisin 10 minuutiksi, ja mahdolliset vuodot arvioitiin.

Osa termosmukeista vuotaa pahasti.

Käyttömukavuus

Testaajat arvioivat termosmukien käyttömukavuutta 5-portaisella asteikolla seuraavista asioista: puhdistamisen, avaamisen ja sulkemisen, täyttämisen, käsittelyn ja kaatamisen helppous, vakaus, tiputtelu sekä käyttöohjeet.

Kestävyys

Termosmukien kestävyyttä testattiin sekä iskunkestävyyden että sulkemismekanismin osalta. Pudotustestissä termosmuki täytettiin vedellä, minkä jälkeen sen annettiin pudota 3 kertaa 80 cm:n korkeudelta betonilattialle: kerran pohja edellä ja kahdesti sivuttain. Sulkemismekanismia koeteltiin sulkemalla termosmuki 600 kertaa, minkä jälkeen tehtiin edellä mainittu vuototesti uudelleen. Näin varmistettiin, että sulkemismekanismi toimii edelleen.

Rakenne ja materiaalien laatu

Testaajat arvioivat termosmukien rakenteen ja materiaalien laadun 5-portaisella asteikolla.

Yhden termosmukin sulkijamekanismi meni pudotustestissä rikki.

Testitulokset

Artikkeli

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.