Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.
Huoneenlämpöinen termosmuki täytettiin nimellistilavuuteensa vedellä, jonka lämpötila oli >95 °C. Nimellistilavuus perustuu standardiin EN 12546-1. Termosmuki suljettiin korkilla ja jätettiin huoneenlämpöön (20±2 °C). Veden lämpötilat mitattiin 1:n, 3:n ja 6:n tunnin päästä. Sama toistettiin niin, että muki täytettiin vain puoleen väliin nimellistilavuudestaan.
Huoneenlämpöinen termosmuki täytettiin nimellistilavuuteensa vedellä, jonka lämpötila oli 5 °C. Termosmuki suljettiin korkilla ja jätettiin huoneenlämpöön (20±2 °C). Veden lämpötilat mitattiin 1:n, 3:n ja 6:n tunnin päästä.
Termosmuki täytettiin 75 %:iin sen nimellistilavuudesta kiehuvalla vedellä, johon oli sekoitettu hieman pesuainetta. Korkki suljettiin tiiviisti ja termosmuki kuivattiin perusteellisesti. Säiliö asetettiin ylösalaisin 10 minuutiksi, ja mahdolliset vuodot arvioitiin.
Osa termosmukeista vuotaa pahasti.
Testaajat arvioivat termosmukien käyttömukavuutta 5-portaisella asteikolla seuraavista asioista: puhdistamisen, avaamisen ja sulkemisen, täyttämisen, käsittelyn ja kaatamisen helppous, vakaus, tiputtelu sekä käyttöohjeet.
Termosmukien kestävyyttä testattiin sekä iskunkestävyyden että sulkemismekanismin osalta. Pudotustestissä termosmuki täytettiin vedellä, minkä jälkeen sen annettiin pudota 3 kertaa 80 cm:n korkeudelta betonilattialle: kerran pohja edellä ja kahdesti sivuttain. Sulkemismekanismia koeteltiin sulkemalla termosmuki 600 kertaa, minkä jälkeen tehtiin edellä mainittu vuototesti uudelleen. Näin varmistettiin, että sulkemismekanismi toimii edelleen.
Testaajat arvioivat termosmukien rakenteen ja materiaalien laadun 5-portaisella asteikolla.
Yhden termosmukin sulkijamekanismi meni pudotustestissä rikki.
Sivun kuvat: IStock ja ICRT
Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.