Testissä mitattiin tehosekoittimien suorituskykyä, käyttömukavuutta, melua, rakenteen laatua, turvallisuutta ja sähkönkulutusta.
Tehosekoittimien suorituskykyä mitattiin valmistamalla kahdenlaista smoothieta, sekoittamalla pannukakkutaikina, soseuttamalla vauvan ruokaa sekä murskaamalla jäitä. Smoothieita valmistettiin kahdenlaista: nice creamia ja sekasmoothieta. Smoothieiden valmistuksessa mitattiin niihin kulunut aika sekä arvioitiin smoothien tasaisuus ja koostumus. Lisäksi sekasmoothiesta arvioitiin, kuinka tasaista siitä tuli eli jäikö siihen appelsiinin, omenan tai porkkanan paloja. Selkeästi suurin suorituskykytestien painoarvo oli smoothieiden (sekasmoothie ja nice cream) tekemisellä, 57 prosenttia koko suorituskykyarvosanasta.
Pannukakkutaikinan valmistuksessa arvioitiin taikinan tasaisuus, kuohkeus, nestemäisyys ja kerrostuneisuus sekä mitattiin valmistukseen kulunut aika. Myös jään pilkkomisessa mitattiin siihen kulunut aika. Valmiista jääkuutioista arvioitiin niiden tasaisuus, tasalaatuisuus ja koostumus.
Vauvanruuan valmistuksessa arvioitiin ruuan tasaisuus ja hienojakoisuus sekä laskettiin kiinteän ruuan palat, jotka eivät mahtuneet 4 mm:n aukosta läpi. Lisäksi mitattiin vauvan ruuan soseutukseen kulunut aika. Vauvanruoka koostui perunoista, porkkanoista, herneistä ja vedestä.
Blendtec Total Blender, Braun JB 3100 WH, Magimix Power Blender MAG11628SK, Philips HR3571/90, Vitamix Ascent A2500i, Wilfa BL-1000 ja Wilfa BPF-1200S on testattu muista hieman poikkeavalla vauvanruokareseptillä, johon kuului herneiden sijaan naudanlihaa. Näiden laitteiden testaamisen jälkeen laboratorio vaihtoi vauvanruokareseptin vegaaniseksi. Tästä syystä näiden mallien vauvanruoan valmistusarvosana, suorituskykyarvosana ja kokonaisarvosana eivät ole aivan täysin vertailukelpoisia testin muiden laitteiden kanssa. Vauvanruoan valmistuksen arvosana ei kuitenkaan vaikuta merkittävästi kokonaispistemäärään tai esimerkiksi Testivoittaja- tai Hyvä ostos -tuotteisiin.
Helppokäyttöisyyden arvosanassa arvioitiin tehosekoittimen täyttämisen ja tyhjentämisen sekä puhdistamisen helppous ja laitteen kokoaminen käyttökuntoon. Lisäksi arvioitiin, kuinka helppoa on valita ohjelma, liikuttaa ja säilyttää konetta ja kuinka selkeä ohjauspaneeli on. Vielä arvioitiin, kuinka helppoa laitetta on käyttää vasemmalla ja oikealla kädellä ja kuinka hyvin kannusta näkee läpi. Lopuksi arvioitiin vielä käyttöohjeet.
Melu mitattiin desibelimittarilla puolen metrin päässä tyhjästä laiteesta, jota käytettiin täydellä teholla. Lisäksi kolmen hengen asiantuntijaraati arvioi yhdessä melua aistinvaraisesti.
Rakenteen laatua arvioitaessa otettiin huomioon muun muassa laitteen rakenne, lasi-, muovi- ja metalliosien kolhun- ja naarmunkestävyys, muoviosien kiinnittyminen toisiinsa sekä maalattujen pintojen ja eri materiaalien välisten pintojen liitosten kestävyys.
Turvallisuutta testattiin yksinkertaisella sähköturvallisuustestillä. Lisäksi tarkistettiin vaarasta varoittavia symboleja. Turvallisuusarvosanalla ei ollut testissä lainkaan painoarvoa, mutta se laski kokonaisarvosanaa, jos sen arvo oli alle 5.
Sähkönkulutuksen arvosana kertoo valmiustilan tehontarpeesta.
Testitulokset
Artikkeli