Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Tehosekoitin, jonka sisällä on kasviksia ja yrttejä.

Testausolosuhteet ja käytetyt materiaalit

Mittaukset suoritettiin 20 ± 5 °C lämpötilassa. Tehosekoittimet olivat kytkettyinä 230 ± 1 % V jännitteeseen. Testeissä käytetyt maitotuotteet pidettiin 3° C lämpötilassa vähintään vuorokausi ennen testien suorittamista. Testeissä käytetty vesi oli 15 ± 1 °C lämpöistä hanavettä.

Suorituskyky

Kaikilla testin sekoittimilla testattiin vihersmoothien, smoothien, nice creamin, pannukakkutaikinan ja vauvanruoan valmistusta sekä jään murskaamista, vaikka laitteen ohjeissa ei olisi näiden valmistuksesta mainittu. Pähkinöiden, yrttien ja sipulien pilkkomista testattiin, mikäli sekoittimen mukana tuli pilkkomiseen soveltuva varustus. Lämpimän keiton valmistusta testattiin superblendereillä.

Smoothieiden valmistuksessa mitattiin valmistukseen kulunut aika, arvioitiin smoothien rakenne ja tasaisuus sekä hienontumatta jääneiden marjojen, hedelmien ja kasvisten palojen määrä.

Vihersmoothien valmistuksessa käytettiin päärynää, appelsiinia, selleriä, persiljaa sekä appelsiini- ja greippimehua.

Nice creamin valmistuksessa käytettiin jäisiä banaanipaloja ja mustikoita sekä vettä. Banaanin ja mustikoiden annettiin sulaa 15 minuuttia ennen sekoittamista.

Sekasmoothien valmistuksessa käytettiin appelsiinia, omenaa, porkkanoita, jugurttia sekä maitoa.

Pannukakkutaikinan sekoittamiseen kulunut aika mitattiin sekä taikinan tasaisuus, kuohkeus, juoksevuus sekä kerrostuneisuus arvioitiin.

Jäänmurskauksesta mitattiin kulunut aika sekä arvioitiin murskan hienojakoisuus, tasaisuus ja koostumus.

Vauvanruoan valmistuksessa käytettiin keitettyä perunaa, porkkanaa ja naudanlihaa sekä porkkanoiden keitinvettä. Soseuttamiseen kulunut aika mitattiin sekä soseesta arvioitiin sen tasaisuus ja hienojakoisuus sekä lihanpalojen ja yli 4 mm kokoisten palojen määrä.

Pilkkomistestissä käytettiin hasselpähkinöitä, korianteria tai persiljaa ja sipuleita. Pilkkomiseen kulunut aika mitattiin sekä pilkottujen ainesosien tasaisuus ja hienojakoisuus arvioitiin.

Lämpimän keiton valmistuksessa käytettiin porkkanoita, purjoa, sipuleita, perunoita, vettä sekä suolaa ja pippuria. Raaka-aineet olivat esikeitettyjä ja huoneenlämpöisiä ennen sekoittamista. Keiton valmistukseen kulunut aika sekä valmiin keiton lämpötila mitattiin. Keiton tasaisuus, tekstuuri sekä hienojakoisuus arvioitiin ja keittoon jääneiden yli 4 mm kappaleiden määrä mitattiin. Myös sekoittimen kannun värjäytymistä arvioitiin.

Käyttömukavuus

Tehosekoittimien käyttömukavuutta arvioi kolmen hengen laboratorioryhmä. Sekoittimista arvioitiin käyttöohjeet, kokoamisen ja purkamisen helppous, säätöjen helppous, laitteen vakaus käytön aikana, kannun täyttämisen ja tyhjentämisen helppous, puhdistaminen, laitteen siirtely ja säilytys sekä soveltuvuus eri kätisyyksille.

Melu

Laitteiden maksimi äänitehotaso mitattiin 0,5 metrin päästä tyhjästä laitteesta. Lisäksi kolmen hengen ryhmä arvioi melun.

Rakenteen laatu

Tehosekoittimista arvioitiin käytettyjen materiaalien vahvuuksia, metalliosien naarmuuntumista, muoviosien liitoksia ja lujuutta, maalattujen osien pinnoitteen laatua, eri materiaalien välisiä liitoksia, nappuloita ja säätimiä sekä sähköjohdon liitosta.

Turvallisuus

Laitteiden sähköturvallisuus arvioitiin laitteen merkintöjen, sähköiskun suojauksen sekä rakenteen perusteella. Myös merkinnät laitteen vaaroista ja BPA-sisällöstä tarkastettiin.

Sähkönkulutus

Laitteiden sähkönkulutus mitattiin laitteiden ollessa valmiustilassa virta pois päältä.

Testitulokset

Artikkeli

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.

Testausta ympäri vuoden

Testimme on käynnissä jatkuvasti, mikä tarkoittaa sitä, että samaan testilaboratorioon lähetetään jopa joka kuukausi uusi testierä tuotteita. Testausmenetelmät ja arvosteluperusteet pidetään samoina testierästä toiseen, jotta eri testierissä testattujen tuotteiden tuloksia voisi vertailla keskenään. Arvosteluperusteet saadaan pidettyä samoina esimerkiksi referenssilaitteiden avulla, jolloin aiemmin testattu tuote testataan uudelleen ja sitä käytetään vertailukohtana uusille testattaville tuotteille.

Tarkistamme testattujen tuotteiden saatavuuden Suomessa myös aiemmin testattujen tuotteiden osalta aina kunkin testin julkaisuhetkellä. Poistamme tuolloin tuotelistasta ne aiemmin testatut tuotteet jotka eivät ole enää saatavilla. Näin varmistamme että lukijalla on mahdollisimman ajantasainen listaus testatuista saatavilla olevista tuotteista.

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.