Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä eri maiden riippumattomien kuluttajalehtien kanssa.

Tabletti.

Multimedia

Arvosanassa huomioitiin tabletin eri toimintojen kuten videopuheluiden, videon katselun ja musiikin kuuntelun, valokuvauksen, videokuvauksen, e-kirjojen luvun, verkkoselailun ja sähköpostin helppous, laatu ja toimivuus.

Käyttömukavuus

Tärkeimpänä käyttömukavuuden osana arvosteltiin kosketusnäytön tarkkuus ja reagointinopeus. Arvioon vaikutti myös painikkeiden ja säätimien käyttömukavuus, liitäntöjen käytön helppous ja laitteen käytön mukavuus sylissä ja pöydällä. Lisäksi huomioitiin näppäimistön käytettävyys sekä tiedostojen siirron, sovellusten asentamisen ja datayhteyksien käyttöönoton helppous.

Näytön laatu

Näytön laatua arvioitiin eri valaistusolosuhteissa. Näytön heijastavuus, tarkkuus, suurin kirkkaus ja katselukulmat arvosteltiin.

Akku

Arvosanassa huomioitiin toiminta-aika videontoistossa ja verkkoselailussa. Myös toiminta-aika 30 minuutin latauksen jälkeen mitattiin. Lisäksi mahdolliset kuumenemisongelmat latauksen aikana ja virransäästötilaan siirtymisen helppous huomioitiin arvostelussa.

Suorituskyky

Suorituskykyä mitattiin erilaisilla mittauksilla ja sovelluksilla. Arvosanassa huomioitiin myös tiedonsiirtonopeus wlan-verkossa erilaisissa olosuhteissa.

Laitteen rakenne ja liitännät

Arvosanassa huomioitiin liitännät, rakenne ja kannettavuus. Kannettavuuden arviossa huomioitiin laitteen ulkomitat, paino ja ruudun koko suhteessa laitteen kokoon.

Varmuuskopiointi ja tietosuoja

Arvostelu tehtiin varmuuskopioinnin helppouden perusteella. Tietosuoja-arvosteluun vaikuttivat muun muassa lukituskoodin käyttömahdollisuus, sormenjälkilukija, kasvojentunnistus, automaattilukitus ja mahdollisuus laitteen lukitsemiseen ja tallennettujen tietojen poistamiseen etänä.

Tabletilla kuvataan leluja.

Kameroiden laatua testataan myös videokuvauksen osalta.

Testitulokset

Artikkeli

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.

Testausta ympäri vuoden

Testimme on käynnissä jatkuvasti, mikä tarkoittaa sitä, että samaan testilaboratorioon lähetetään jopa joka kuukausi uusi testierä tuotteita. Testausmenetelmät ja arvosteluperusteet pidetään samoina testierästä toiseen, jotta eri testierissä testattujen tuotteiden tuloksia voisi vertailla keskenään. Arvosteluperusteet saadaan pidettyä samoina esimerkiksi referenssilaitteiden avulla, jolloin aiemmin testattu tuote testataan uudelleen ja sitä käytetään vertailukohtana uusille testattaville tuotteille.

Tarkistamme testattujen tuotteiden saatavuuden Suomessa myös aiemmin testattujen tuotteiden osalta aina kunkin testin julkaisuhetkellä. Poistamme tuolloin tuotelistasta ne aiemmin testatut tuotteet jotka eivät ole enää saatavilla. Näin varmistamme että lukijalla on mahdollisimman ajantasainen listaus testatuista saatavilla olevista tuotteista.

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.