Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Ruohotrimmeri.

Testausolosuhteet

Ennen testien aloittamista trimmereiden akut ladattiin täyteen ja tyhjennettiin kolme kertaa. Trimmereiden suorituskyky testattiin kahden eri pituisen ammattilaisen toimesta kuivalla ruohikolla.

Suorituskyky

Pystysuuntaista trimmausta testattiin nurmikon reunalla, jossa oli vähintään 5 senttimetrin pystysuuntainen pudotus sekä trimmaamalla kulkuväylän reunoja. Trimmattava ruoho kallistui reunan yli tai kulkuväylälle vähintään kolme senttimetriä ja trimmausta testattiin 10 metrin matkalla. Trimmerin leikkuupää käännettiin pystyleikkausasentoon, jos pää oli käännettävissä.

Vaakasuuntaista trimmausta testattiin seinän vierustalta, jossa oli 15 senttimetriä leveä kaistale 15 senttimetriä pitkää ja tiheää ruohoa. Trimmausta testattiin myös nurmikon reunalla, jossa oli 15 senttimetriä leveä kaista viisi senttimetriä pitkää ruohoa. Trimmausta testattiin 10 metrin matkalla.

Pitkän ruohon trimmaamista testattiin kolmella 10 neliömetrin alueella, jossa kasvoi tasainen 15 senttimetriä pitkä ruoho. Heinikon trimmaamista testattiin 10 neliömetrin alueella, jossa kasvoi erilaisia ruohovartisia kasveja.

Suorituskykyteisteissä mitattiin trimmaukseen kulunut aika sekä arvioitiin trimmaamisen helppous ja lopputuloksen ulkonäkö.

Kaksi henkilöä leikkaamassa ruohoa ruohotrimmerillä ja arvioimassa työn jälkeä.

Akku

Akun kesto testattiin trimmaamalla tiheää pitkää ruohoa 5 sekunnin vedoilla niin pitkään, kunnes akku loppui. Myös akun tyhjästä täyteen lataamiseen kulunut aika mitattiin.

Käyttömukavuus

Asiantuntijat arvioivat trimmereiden käytettävyyttä suorituskykytestien aikana. Arvioinnissa otettiin huomioon trimmereiden sopivuus vanhemmille tai fyysisesti rajoittuneille ihmisille, eri kätisyyksille sekä eri mittaisille ja kokoisille käyttäjille. Käyttömukavuutta arvioitiin trimmereiden käyttöönoton, käytön sekä leikkuumekanismin huollon helppouden perusteella.

Melu

Trimmereiden melutaso mitattiin desibelimittarilla trimmerin käyttäjän korvan läheisyydestä sekä melun häiritsevyys arvioitiin subjektiivisesti. Trimmereiden käsiin aiheuttama tärinä mittatiin tärinää mittaavilla käsineillä, kun trimmeriä käynnistettiin ja käytettiin täydellä tyhjäkäynnillä 30 sekunnin ajan.

Testitulokset

Artikkeli

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.

Testausta ympäri vuoden

Testimme on käynnissä jatkuvasti, mikä tarkoittaa sitä, että samaan testilaboratorioon lähetetään jopa joka kuukausi uusi testierä tuotteita. Testausmenetelmät ja arvosteluperusteet pidetään samoina testierästä toiseen, jotta eri testierissä testattujen tuotteiden tuloksia voisi vertailla keskenään. Arvosteluperusteet saadaan pidettyä samoina esimerkiksi referenssilaitteiden avulla, jolloin aiemmin testattu tuote testataan uudelleen ja sitä käytetään vertailukohtana uusille testattaville tuotteille.

Tarkistamme testattujen tuotteiden saatavuuden Suomessa myös aiemmin testattujen tuotteiden osalta aina kunkin testin julkaisuhetkellä. Poistamme tuolloin tuotelistasta ne aiemmin testatut tuotteet jotka eivät ole enää saatavilla. Näin varmistamme että lukijalla on mahdollisimman ajantasainen listaus testatuista saatavilla olevista tuotteista.

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.