Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Musta kapselikahvikone.

Kahvin laatu

Kahvin laatua arvioi kymmenen ammattimaistajaa sokkotestinä. Kahvin ulkonäön arviointi piti sisällään creman koostumuksen, pysyvyyden, tasaisuuden, värin ja sen tasaisuuden arvioinnin. Tuoksua arvioitiin aromin voimakkuuden ja monimuotoisuuden perusteella. Makua arvioitiin jälkimaun ja sen pysyvyyden, maun täyteläisyyden, hapokkuuden, kitkeryyden sekä suutuntuman perusteella.

Kahvin valmistus

Kahvin valmistukseen liittyvät suorituskykymittaukset suoritettiin soveltuvin osin standardin EN 60661:2014 kohtien 24.1 ja 24.2 mukaisesti. Mittaukset suoritettiin 20 °C:n huonelämpötilassa, saman lämpöisellä vesijohtovedellä, käyttäen laitteiden tehdasasetuksia. Suorituskykymittauksissa käytettiin espressokapselia kahvin valmistamiseen.

Kahvin lämpötilaa ja sen vaihtelua mitattiin ensimmäisestä kupista sekä tämän jälkeen valmistetusta toisesta kupillisesta. Parhaimman arvosanan sai 67 °C:n lämpötilalla, kuumempi tai viileämpi kahvi johti huonompiin arvosanoihin.

Valmistusaikaa mitattiin koneen käynnistämisestä siihen, kun ensimmäinen kupillinen on saatu valmistettua sekä tämän jälkeen valmistettuun kuppiin kulunutta aikaa.

Maidon vaahdotusta testattiin 4 °C:n lämpöisellä, 1,5–2,5 % rasvaa sisältävällä kevytmaidolla. Maitovaahdosta arvosteltiin sen laatu, tilavuuden kasvu, vaahdon pysyvyys 5 minuutin jälkeen valmistuksesta, kuinka lähellä vaahdon lämpötila oli 71 °C:n optimilämpötilaa ja kuinka paljon vaahdotukseen käytettiin vettä.

Käyttömukavuus

Laitteiden käyttömukavuutta arvioitiin kolmen testausammattilaisen toimesta. Käyttömukavuutta arvioitiin laitteen valmistelun ja kahvin valmistuksen, maidon vaahdottamisen, kahvin valmistuksen aiheuttaman äänen ja tärinän, laitteen puhdistamisen ja kalkinpoiston sekä käyttöohjeiden perusteella.

Sähkönkulutus

Sähkönkulutusta testattiin mittaamalla laitteen käynnistyksestä käyttövalmiuteen kulutettu sähkö, käynnistyksestä ensimmäisen kupin valmistumiseen kulutettu sähkö sekä laitteen pois päältä ollessaan kuluttama sähkö. Liian suuri valmiustilan sähkönkulutus oli sähkönkulutuksen kokonaisarvosanaa rajoittava tekijä.

Testitulokset

Artikkeli

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.