Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Hiustenkuivaaja.

Kuivaaminen

Testasimme, kuinka hyvin hiustenkuivaajat onnistuivat perustehtävässään. Testin kokonaispainoarvosta hieman yli puolet tulee kuivaamisen arvosanasta.

Kuivumisnopeus

Puolet kuivaamisen arvosanasta muodostuu kuivausnopeudesta, jota mitattiin kosteuden määrällä grammoina minuuttia kohti.

Puhallusilman lämpötila

Puhallusilman lämpötilaa ja puhallusilman nopeutta painotettiin testissä yhtä paljon. Puhallusilman lämpötilaa mitattiin ilman lisäosia, konsentraattorilla eli keskittävällä suuttimella sekä diffuusorilla eli hajottajalla. Diffuusori on tarkoitettu käytettäväksi kihariin ja laineileviin hiuksiin. Se ei riko tai pörrötä kiharia hiuksia.

Puhallusilman nopeus

Puhallusilman nopeutta mitattiin metreinä sekunnissa.

Helppokäyttöisyys

Testaajat arvioivat laitteiden käsittelyn ja kuljettamisen, suodattimen puhdistuksen, lisävarusteiden kiinnityksen sekä ohjauspainikkeiden käytön helppoutta ja käyttöohjeiden selkeyttä 5-portaisella asteikolla.

Lähikuva hiustenkuivaajan ohjauspainikkeista.

Käyttömukavuuden arvioinnissa huomioitiin esimerkiksi ohjauspainikkeiden käytön helppous. Xiaomissa lämpötilaa ja ilmavirtaa säädetään samasta painikkeesta.

Melu

Hiustenkuivaaja kytkettiin päälle valitsemalla suurin tuulettimen nopeus ja korkein mahdollinen lämpötila. Melua mitattiin asettamalla mikrofoni 10 cm:n päähän kuivaajasta kohtisuoraan puhallusilman aukkoon nähden.

Turvallisuus

Testasimme käyttäjän palovammariskiä mittaamalla hiustenkuivaajan pintalämpötilat puhallusilman lämpötilojen mittaamisen yhteydessä. Pinnan lämpötila mitattiin kahvasta sekä laitteen taka- ja etuosasta.

Lisäksi simuloimme tilanteen, jossa laitteen suodatin tukkeutuu. Selvitimme, katkeaako silloin virta laitteesta itsestään, kuinka nopeasti virta katkeaa ja mikä on tällöin puhallusilman lämpötila. Selvitimme myös, mitä kuivaimelle tapahtui ja pysyikö se ehjänä.

Lisäksi tarkastimme laitteiden sähköturvallisuuden.

Testitulokset

Artikkeli

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.