Yli puolessa Kuluttajan testaamissa jääkaapeissa lämpötila jäi liian korkeaksi

Testaamastamme 14 jääkaapista 6 piti ruuat riittävän kylminä, mutta peräti 8:ssa lämpötila jäi liian korkeaksi.

Testasimme yhteensä 14 jääkaappia, joista 5 oli kalusteisiin sijoitettavia 9 vapaasti sijoitettavaa mallia. Testissä yllättivät etenkin jääkaappien lämpötilamittaukset. Tuloksia voi pitää huolestuttavina, sillä liian korkeat lämpötilat jääkaapissa tai liian hidas viilennys voivat uhata ruokien säilyvyyttä. Jääkaapin ostajan pitäisi voida luottaa valmistajan antamiin suositusasetuksiin.

Testaamastamme 14 jääkaapista 6 piti ruuat riittävän kylminä, mutta peräti 8:ssa lämpötila jäi liian korkeaksi. Jääkaapin hintalappu ei kerro jäähdytyskyvystä, sillä jäähdytysongelmia esiintyi kaikkien eri hintaluokkien laitteilla. 

Puolessa jääkaapeista ruuan viilennysaika osoittautui liian pitkäksi. Hitaimmillaan ruuan viileneminen 5 celsiusasteeseen kesti 48 tuntia, kun parhain jääkaappi viilensi ruuat alle 3 tunnissa.

Testatuista jääkaapeista hyviä tai erinomaisia on vain 5, eikä kalusteisiin integroitavista yksikään. Vain 6 jääkaapissa lämpötilat eivät nouse missään kohtaa liian korkeiksi. 

Koko testi on luettavissa tästä linkistä. Samassa yhteydessä testasimme myös pakastimet sekä jääkaappi-pakastimet. Testit ovat tilaajien luettavissa, voit kirjautua verkkopalveluumme asiakasnumerollasi.

Huonoimmat ostopäätökset maksavat eniten

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.