Testissä peräti 72 puhelinta: mukana myös uusimmat iPhonet

Testasimme peräti 72 puhelinta uusimmat iPhone-mallit mukaan lukien.

Testasimme laboratoriossa peräti 72 puhelinta. Testissä on mukana uusimmat uutuudet Applen marraskuun puolivälissä julkaisemia iPhone 12 -malleja myöten. Testattujen puhelinten hinnat vaihtelevat noin 90 ja 2 500 euron välillä. Hinta ja laatu eivät kulje aivan käsi kädessä. Joukon halvin sai toiseksi huonoimman kokonaispistemäärän, mutta kalleimmat laitteet eivät silti yltäneet testin kärkisijoille.

Testin puhelinmalleista 26 käyttää tuoreimpia ja nopeimpia 5G-mobiiliyhteyksiä. Halvimmillaan 5G-puhelimen voi saada jo noin 400 eurolla. Akkukestoltaan parhaat 5G-puhelimet ovat yleensä halvempia malleja. Artikkelissamme kerromme, mitkä ovat vuoden 2020 parhaat 5G-puhelimet, mistä 5G-puhelimista löytyy parhaat kamerat ja mitkä 5G-puhelimet osoittautuivat laboratoriotesteissä kestävimmiksi.

5G-puhelinten lisäksi kerromme, mitkä ovat parhaat puhelimet eri hintaluokissa. Hintaluokiksi poimimme alle 200, 300, 400, 600 ja 800 euroa. Tätä kalliimmissa hintaluokissa yksikään puhelin ei yllä testivoittajaa parempaan arvosanaan, mutta lisärahalla voi saada esimerkiksi paremman kameran.

Mitä kalliimpi puhelin, sitä paremmat ja monipuolisemmat kameraominaisuudet siitä todennäköisesti löytyy. Kahden valmistajan yli 1 000 euroa maksavat puhelimet ovat kameraominaisuuksiltaan testin kärjessä. Hyvästä kamerapuhelimesta ei tarvitse maksaa kuitenkaan nelinumeroista summaa, sillä hyvää kuvaa saa jo joillakin 300-400 euron hintaisilla puhelimilla.

Laboratoriossa testattiin lisäksi esimerkiksi pudotuskestävyys, puheluiden äänenlaatu ja kuuluvuus heikossa kentässä.

Koko testi on Kuluttajan tilaajien luettavissa. Testin lukemiseen tarvitset lehden takakannesta löytyvän tilausnumeron. Jos et ole tilaaja, voit ostaa myös lukuoikeuden yksittäiseen testiin.

Tutkittua tietoa ostopäätösten tueksi

Kommentit (3)

Hei!
Vertailussa mukana ollut iPhone 12 Pro Maxin mukana ei tule virtalähdettä. Mitä virtalähdettä käytitte testatessanne toiminta-aikaa 15 min latauksen jälkeen? Toistitteko testiä useampaan kertaa ja kokeilitteko eri latureita? Oliko käytetty laturi riittävän tehokas tukeakseen puhelimen salliman suurimman mahdollisen latausnopeuden?

Hei,

kiitokset hyvästä kysymyksestä!

Apple iPhone 12 Pro Max testattiin itse asiassa kolmella eri laturilla. Julkaisimme halvimman vaihtoehdon tulokset. Peruslaturilla (5W) latausnopeus arvosteltiin arvosanan 2 arvoiseksi. 20W:n USB-C Apple-laturilla arvosana oli 6 ja MagSafe-laturilla (15 W) 3. Paremman latausarvosanan vaikutus kokonaisarvosanaan oli 1 piste 20W:n laturin tapauksessa.

Niiden puhelimien osalta, joiden mukana ei toimiteta laturia, lisäämme taulukkoon jatkossa tiedon testissä käytetystä laturista.

Teemu/Kuluttaja-lehti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.