Testissä 22 pensasleikkuria: lähes kahdeksankertaiset erot akkukestossa

Testasimme yhteensä 22 pensasleikkuria. Akkukestoista paljastui lähes kahdeksankertaiset erot, akun latausnopeudestakin kuusinkertaiset.

Testasimme Kuluttajan numerossa 5/2020 yhteensä 22 pensasleikkuria, joista 18 oli akulla varustettuja ja 4 sähköjohdollisia. Pensasleikkureista testattiin pensasaidan leikkaaminen, käytön helppous, akun kesto ja latausnopeus (niissä laitteissa missä oli akku) sekä sähköturvallisuus ja mekaaninen turvallisuus. Turvallisuuspuutteita ei testissä havaittu.

Akullisten pensasleikkureiden akkukestosta ja latausnopeudesta paljastui suuria eroja. Nopeimmillaan akku loppui vain 13,5 minuutissa, kun joukon akkukestoisimmalla laitteella leikkuuajaksi muodostui peräti 1 tunti ja 44,5 minuuttia. Ero on lähes kahdeksankertainen.

Testattujen pensasleikkureiden akut latautuvat nopeimmillaan 45 minuutissa. Pisimmillään akun latautumista joutuu odottelemaan 4,5 tuntia eli kuusi kertaa niin kauan kuin nopeimmin latautuvilla.

Akuttomat laitteet ovat akullisia halvempia: kolme neljästä testaamastamme sähköjohdollisesta mallista maksaa noin sata euroa, kun halvin akullinen maksaa 100 ja loput 120–450 euroa. Vain yhdessä laitteessa on kiinteä akku, kaikissa muissa akku on vaihdettavissa.

Pensasaidan leikkaamista testattiin kolmella eri pensastyypillä: havupensaalla sekä aina- ja kesävihannoilla pensailla. Leikkaamistesteissä huomioitiin muun muassa leikkuukyky, työn jälki ja leikkuunopeus. Testissä selvisi, että eri tyyppiset leikkurit pärjäävät hieman eri tavalla eri tyyppisten pensaiden kanssa. Isoimmat erot muodostuivat havupensaiden leikkuussa.

Lue koko testi Kuluttajan numerosta 5/2020 tai verkkosivuiltamme. Testin lukemiseen tarvitset lehden takakannesta löytyvän tilausnumeron. Jos et ole tilaaja, voit myös ostaa yksittäiseen testiin lukuoikeuden.

Tutkittua tietoa ostopäätösten tueksi

Kommentit (1)

Akun latausnopeudella tai kestolla ei ole mitään merkitystä. Kaikella muulla on.
-kuinka paksu oksa leikkurilla menee
-miten sillä ylettyy. Onko jatkovartta
-paljonko se painaa ja mihin paino asettuu
-ruostuuko terät ja kestääkö materiaali kuinka käyttöä teroittamatta.
-onko mietitty siirtääkö leikkuri leikatun materiaalin pois vai jääkö se puskaan kuivumaan.
– mikä on terän pituus.

Saatanan tunarit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.